Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Оградом или минским пољем смањити прилив миграната

0

Кандидат за председника Србије и лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је вечерас да би на државним границама требало подићи ограду како би се спречио илегални прилив миграната, а да ако то није довољно онда треба поставити минско поље.

„Ја бих као и Виктор Орбан (мађарски премијер) дигао бодљикаву жицу, а ако није довољна стављате минска поља“, рекао је Шешељ представљајући се као председнички кандидат на Другом програму Радио-телевизије Србије.

Он је казао да је некада границе чувала војска, и да би требало опет вратити војску и појачати присуство полиције на границама.

„Мора се обезбедити да ни са једне стране не могу на нелегалан начин да улазе, јер је план Немачке да Србија буде тампон зона“, казао је Шешељ.

Он је рекао да су многи медији извештавали о посети премијера Србије Александра Вучића Немачкој, али да нико није известио о суштини посете, а то је проблем са избеглицама и плану који Немачка има.

„(Немачку канцеларку) Ангелу Меркел не интересује било шта што се тиче Србије, њу само интересује да Србија буде тампон зона када почне да протерује три милионе избеглица“, навео је Шешељ.

Он је казао да Србија нема моралну обавезу према избеглицама већ да је имају оне силе које су тамо изазвале ратове.

Говорећи о Хашком трибуналу пред којим је оптужен за злочине против човечности он је рекао да му је тај суд донео огромну популарност и да је захваљујући њему постао историјска личност.

Он је оценио да му то што је оптужен пред Хашким трибуналом не може бити сметња ни у региону ако би постао председник Србије и истакао да му то само може бити на части.

„Поносан сам што сам толике године провео у Хашком трибуналу и што сам тамо успешно победио све њихове правничке тимове“, рекао је Шешељ.