Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ О КАНДИДАТУРИ ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Нису избори сајам коња!

0

“Имам много већу подршку бирача од Вука Јеремића, а радикали су одувек били јачи од социјалиста”, поручује лидер радикала Војислав Шешељ реагујући на предизборно истраживање.

Seselj nenad zlatanovic srbin.info

“Имам много већу подршку бирача од Вука Јеремића, а радикали су одувек били јачи од социјалиста”, поручује лидер радикала Војислав Шешељ реагујући на предизборно истраживање.

– Имам много више процената него што показује то истраживање. Сигурно имам много више процентата од Вука Јеремића – рекао је Шешељ и наставио у препознатљивом стилу.

– Уосталом, њега још ниједна партија није подржала, а без подршке неке јаче партије он нема никакве шансе – тврди лидер радикала.

На питање какве су шансе бившег шефа дипломатије уколико би на предстојеће председничке изборе изашао као самостални кандидат, Шешељ тврди да је страначка инфраструктура пресудна.

– Није то сајам коња, па да се изведу да се види ко је најлепши, ту треба имати огромну инфраструктуру да би се нешто постигло – казао је он.

Иако је лидер СРС-а био самоуверен када је причао о Вуку Јеремићу као противкандидату, ситуација се знатно променила када је анализирао проценте лидера СНС-а и премијера Александра Вучића.

– Мислим да сигурно побеђујем ако се Вучић не кандидује. Он ми је једини озбиљан противкандидат. Када би се Вучић кандидовао, мислим да бисмо он и ја били у другом кругу, борба би била неизвесна, али он има озбиљну предност. Мислим да нисам без шанси, надам се да бих ипак победио, борба би била тешка – казао је Шешељ, признавши да су Вучићеве шансе озбиљно веће од његових.

Војислав Шешељ није нимало изненађен што су радикали од СПС-а преузели другу позицију када се ради о рејтингу.

– Нисам изненађен, одавно је тако. Други смо по снази, а најјача смо опозициона странка. Ако сада буду парламентарни избори, то ће се показати на великом повећању броја наших посланичких мандата – истакао је, додавши да СРС води своју политику, која је кроз заседање Скупштине наишла на велику подршку народа.

– Наша политика је озбиљна и промишљена, ми смо компетентни за све скупштинске расправе. СПС не може бити јачи од нас никада – рекао је Шешељ и додао да је главни разлог пада рејтинга СПС-а крајње несређено стање у тој странци.