Прочитај ми чланак

Шешељ: Милутин Јеличић Јутка постао члан СРС, биће на изборној листи

0

Бивши председник општине Брус Милутин Јеличић Јутка постао је члан Српске радикалне странке (СРС) и биће на изборној листи те странке на предстојећим изборима, рекао је председник СРС Војислав Шешељ.

„Милутин Јеличић Јутка се учланио у Српску радикалну странку, биће кандидат на изборима, ићи ће на страначку листу, биће кандидат за посланика вероватно, а могући су и други договори. Планови су да освојимо власт“, рекао је Шешељ новинарима у Крушевцу, одговарајући на питање о понуди за приступање СРС-у, коју је раније изнео Јеличићу.

 

Foto: Printscreen Youtube, Printscreen/facebook

Шешељ је промовисао своју књигу „У Сребреници није било геноцида“, а у првом реду на промоцији седео је Јеличић, коме се пре Основним судом у Крушевцу суди за сексуално узнемиравање некадашње сараднице Марије Лукић.

Рочиште на том суђењу, које је било заказано за данас, одложено је јер су његови браниоци затражили изузеће свих судских инстанци, а Јеличић се није појавио на суђењу оправдавши изостанак здравственим проблемом.

Шешељ је, одговарајући на новинарско питање о осипању окружних одбора те странке, о чему су писали медији, казао да то није истина.

„Није истина да се осипају окружни одбори, само вршимо извесна кадровска померања консолидујући странку пред изборе. Оне који су заказали у раду морали смо да развластимо, а сада неки међу њима показују да немају морала ни карактера па лажу јавност у погледу разлога за подношење оставки“, казао је председник СРС.