Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Mене само Вучић може да победи БОШКО: Шешељ има дил са Вучићем

0

Председник СРС Војислав Шешељ сигуран је да нико сем премијера лично не може да га победи у трци за место шефа државе. Међутин први човек Двери, Бошко Обрадовић, сматра да изјава министра полиције Србије, и другог човека напредњака Небојше Стефановића, у вези председничких избора, показује да Вучић и Шешељ имају дил

Лидер радикала Војислав Шешељ потпуно је убеђен да ће бити нови председник Србије. Он каже да га на председничким изборима на пролеће 2017. године може победити једино Aлександар Вучић, и то само ако се лично кандидује.

Коментаришући изјаву потпредседника Владе Небојше Стефановића да би Шешељ „несумњиво победио ако СНС не би имао свог кандидата на председничким изборима“, вођа радикала каже да су сви озбиљни људи у Србији уверени у његову победу.

Шешељ констатује да би једино Вучић могао да буде превелики залогај за њега.

Обрадовић: Шешељ има дил са СНС

Лидер Двери Бошко Обрадовић каже за Информер да је засад једини прави кандидат опозиције за председника.
– Стефановићева изјава показује да Вучић и Шешељ имају дил. Лидер радикала треба да одвуче део гласова патриотског блока како би расипао подршку опозиције, а зна се да он не може да победи. То показује да напредњаци још немају неког озбиљног кандидата за Николићевог наследника – уверен је Обрадовић.

– Људи, мене само Aлександар Вучић може да победи! Једино ако се он лично кандидује на председничким изборима наша борба биће неизвесна, а све те остале Вучићеве кандидате, баш као и кандидате такозване опозиције, побеђујем без проблема – наводи Шешељ.

На наше питање како мисли да победи кандидата СНС када ту партију тренутно, према свим истраживањима, подржава више од 50 одсто грађана Србије, Шешељ одговара:

– Aко Вучић и СНС подрже Николића са лажном дипломом, човека који је огрезао у криминал и корупцију, па наравно да ће грађани гласати за мене. Или још горе, ако Вучић кандидује Зорану Михајловић, агента страних служби и заступника антисрпских интереса, за њу неће гласати ни најокорелији напредњаци…

Председник СРС не крије да на изборима очекује велику подршку чланова СНС.

– Сва истраживања показују да сам унутар напредњачког бирачког тела после Вучића ја најпопуларнији политичар. Обични људи гласачи СНС једва чекају да гласају за мене – убеђен је шеф радикала.

Међутим, овај и овакав Шешељев самоуверени став не дели и потпредседница Владе и функционерка СНС Зорана Михајловић сматра да ће нови шеф државе сигурно бити онај кога Вучић подржи.

– Без Вучићеве подршке, који једини данас ужива поверење више од половине грађана Србије, нико не може да победи. A ко ће бити кандидат наше странке, биће одлучено у марту следеће године. У сваком случају, Шешељ нема никакве шансе зато што грађани неће повратак у његово доба, у доба беде, примитивизма, изолације и сукоба – истиче Михајловићева за Информер, уз опаску да је и сам Шешељ свестан те болне истине, али да глуми самоувереност.