Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ИСПЉУВАО ЈОРГОВАНКУ ТАБАКОВИЋ: Она је покварена и неморална особа!

0

Посланици Скупштине Србије отпочели су расправу о реизбору гувернера Народне банке Србије Јоргованке Табаковић који је предложио председник Србије Александар Вучић на основу њених досадашњих резултата које је постигла на тој функцији, нарочито у очувању макроекономске стабилизације.

Опозиција, међутим, сматра да је таквим предлогом председник Србије „пљунуо у лице свим грађанима које су банке опљачкале“. Оспорена је и њена стручност , а чуло се и да је реч о особи неморалној и недостојној да буде гувернер НБС.

foto: flickr

 

– За расправу о Јоргованки Табаковић спремао сам се месец дана, елаборат сам направио, а ускоро ћу и књигу да објавим – рекао је лидер радикала Војислав Шешељ , напомињући да му је ипак најзанимљивији морални лик Табаковићеве, уз опаску „да није она глупа, али је покварена“.

Шешељ је подсетио на случај када је у хотелску собу у Црној Гори у којој је Табаковић одсела упала једна особа и навео да је то црногорска служба пратила, јер су знали да је у Будву донела више стотина хиљада евра и да је намеравала да одатле оде у Рим да би тамо купила стан за једну од ћерки.

Он је рекао да је Табаковић ипак купила ћерки стан у Риму, а да је њен зет Немања Секицки постављен је за другог секретара амбасаде у Риму коме су месечна примања око 4.500 евра, само хиљаду евра мање него што месечно легне на рачун Јоргованке Табаковић.

Према његовим речима, друга ћерка службеним возилом РФЗО, где је била запослена, долазила је из Новог Сада у Београд да полаже испите. Шешељ је говорио и о стану у Новом Саду од 144 метара квадратних који је требало да отплаћује 40 година, али за 12 година није платила ни једну рату па је Телеком, где је била запослена преузео њен дуг и отплатио 78.000 евра Јоргованкиног дуга.

Према његовим речима, Табаковић је Мирославу Богићевићу, власнику Фармакома „наместила“ кредит од 25 милиона евра код АТП банке.

Подсетио је и да је са послаником СНС Игором Бечићем у кампањи за изборе 2012. године путовала у иностранство по новац за Српску напредну странку и да су имали удес у Мађарској и да им је полиција нашла пуну кесу евра.

– Наравно кад је Томислав Николић пао, Вучић постао мио, она се брзо трансформисала, сада је као одана Вучићу . Она када се једном неком прода продаваће се увек . Само је у питању цена – објаснио је Шешељ, додајући да је она једини гувернер који није решио проблем кредита у швајцарским францима.