Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Брамерц је мајмун, нос ћу да му поломим

0

Главни тужилац Механизма за међународне кривичне трибунале Серж Брамерц изјавио је да ће чланови Српске радикалне странке Вјерица Радета и Петар Јојић морати да се појаве пред судом због оптужби за непоштовање Трибунала у Хагу, као и да о томе није разговарао са српским званичницима. Међутим, лидер СРС каже да хашки тужилац нема појма.

Брамерц је објаснио да се чека одлука по жалби независне тужитељке против одлуке Механизма да се овај случај пребаци српском правосуђу.

 Оно што увек кажемо је да то питање неће нестати – они ће морати да се појаве пред судијама у вези с наводним злочинима које су починили. Ја мислим да постоји пуно добрих разлога зашто би овај поступак требало да остане у Хагу, и да је је ситуација као пре две године, кад је Трибунал још функционисао, нема сумње да би се овај процес водио у Хагу – рекао је Брамерц.

Лидер радикала каже да оптужени чланови те странке немају због чега да се секирају, јер од Брамерца више ништа не зависи.

– Брамерц лупа глупости, јер од њега више ништа не зависи. Поступак је сада по његовој жалби на овом резидуалном механизму и ја очекујем да ће они потврдити одлуку да суђење буде у Београду. Онда ће се Вјерица Радета и Петар Јојић одазвати, а ја ћу им бити правни саветник – обећава Шешељ и додаје:

– Серж Брамерц је један мајмун најобичнији, нема појма о праву и ако га негде сретнем, има нос да му поломим.

Хашки трибунал у децембру 2015. оптужио је Вјерицу Радету, Петра Јојића и Јова Остојића, који је у међувремену преминуо, за застрашивање сведока у поступку који је пред Трибуналом вођен против лидера радикала Војислава Шешеља.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!