Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Ако се нешто не поправи можда ће и СРС бојкотовати изборе

0

Он каже и да би уредници и водитељи политичког програма требало да организују сучељавање странака

Лидер радикала Војислав Шешељ изнео је данас предлоге СРС о изборним условима, наводећи да се његова странка на овај начин укључила у расправу о тој теми, али да неће ићи на састанке где су представници невладине организације, јер сматра да су некомпетентни.

На конференцији за новинаре он је рекао да се СРС залаже за округле столове свих парламентарних странака.

Шешељ је рекао и да ће у случају да се процени да су изборни услови „неподношљиви“ донети одлуку да радикали бојкотују изборе.

Он сматра и да је основни проблем код нас тај што се не поштује постојећи изборни закон.

– Основна је ствар, да би се сузбила корупција, да Уставни суд поништи своје нелегално и противуставно тумачење уставне одредбе која каже да народни посланик има право да неопозиво стави свој мандат на располагање политичкој странци на чији предлог је изабран за народног посланика – каже Шешељ.

Он сматра да странка треба да располаже мандатом посланика, јер у њега много улаже, али само у случају да тај члан напусти странку.

– Ниједан други разлог не би могао да буде у питању – каже Шешељ.

Скреће пажњу и на проблем корупције, јер су, како каже, неки народни посланици „спремни да се продају“.

Што се тиче медијског представљања странака, СРС сматра да треба забранити наруџбе телевизијских спотова, односно да се обавежу медији са националном фреквенцијом, регионални медији и локални медији, да бесплатно дају одређену минутажу свакој странци чија је листа потврђена.

Он каже и да би уредници и водитељи политичког програма требало да организују сучељавање странака.

Према његовим речима, не треба мешати представнике ОЕБС-а и Европске уније у наше изборне процесе.

Што се тиче записника са бирачких места, влада је предложила да се записници обелодањују на интернет сајтовима кад их прегледа Републички завод за статистику, а радикали инсистирају да то одмах иде, са самог бирачког места на интернет, без ичије интервенције, каже Шешљ.

– Што се тиче бирачких одбора на Косову и Метохији, гласови се морају бројати одмах, на лицу места, а не да се пакети носе у Србију – каже Шешељ.

Он сматра и да треба укинути гласање у иностранству, јер је изгубило сврху и смисао, као и да би Републичка изборна комисија требало да има седнице које се директно преносе.

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изајвио је данас да је скадналозно понашање режима…

Шешељ каже и да је забрана коришћења јавних ресурса у изборној кампањи веома важна и то би требало да контролише надзорни одбор.