Сергеј Трифуновић: „Смрадикали“ нас не могу поцепати

0

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић каже да од када је ушао у политику слуша о "некаквом цепању ПСГ-а, унутрашњим конфликтима и осталим будалаштинама", тврдећи да су установили шаблон по ком се цепају политичке организације у Србији, и да их "смрадикали" неће поцепати.

„Истина је да смо установили по ком се шаблону цепају опозиционе политичке организације у Србији, или први човек узме паре да угаси светло или узме њих неколико да га упропасте изнутра. ПСГ, такав какав јесте, је можда прва организација с којом смрадикали нису успели да ураде ништа, такорећи, нису успели ни да присмрде. Смрадикали нас, дакле, неће поцепати, али су већ почели да се цепају међу собом што је сасвим очекивано“, навео је Трифуновић у писаној изјави.

Foto: Printscreen

Покрет слободних грађана, истакао је, тренутно броји више од три хиљаде чланова, и неколико хиљада претплатника чији број, како каже, стално расте, додајући да су у том покрету поносни на то.

„Прошле недеље смо прославили годину дана од кад сам постављен на место председника Покрета, заједно са члановима Председништва, Извршног одбора, повереницима који су дошли са свиих страна Србије, члановима Политичког савета, али и Омладином, која нам је невероватна. Тачно је да је недавно из Покрета изашла група чланова која броји мање од њих сто, како би формирала неку групу грађана, и ми им желимо сву срећу у свом даљем политичком животу и сазревању. Свако има право да гради политичку каријеру како мисли да треба. Ипак, неозбиљно би било уопште инсинуирати било какво цепање у Покрету који не само да из дана у дан расте, већ је и једна од ретких организација у којима стварно владају супер енергија и ентузијазам који се просто види. Наравно, у тренутку кад је врло извесно да ћемо донети одлуку о бојкоту, не чуди ме превише што је ПСГ постао омиљена сензација свињоида, заједно са мном и мојим мачкама“, закључио је Трифуновић.