Прочитај ми чланак

ШЕФ УНМИК-а: Претње Даута Харадинаја забрињавају

0

Београд -- Шеф УНМИК-а Захир Танин оценио је да претња посланика Даута Харадинаја изазива озбиљну забринутост.

Даут Харадинај је навео да на Косову неће бити Срба ако француски суд одлучи да његовог брата и бившег премијера Косова Рамуша Харадинаја изручи Србији.

„Изјава коју је овог викенда дао Даут Храднај, користећи говор мржње да би претио етничким чишћењем је неприхватљива, и разлог за озбиљну забринутост“, рекао је Танин и позвао све одговорне косовске лидере да осуде ову изјаву, а правосудне органе да спроведу неопходну истрагу о том инциденту и да предузму одговарајуће мере у складу са законом Косова.

Даут Хардинај је гостујући на ТВ Дукађини рекао да би изручење Рамуша Харадинаја Србији била „грешка“ коју би могао да почини суд у у Колмару, у Француској, и да би то могло довести до етничког чишћења Срба на Косову.

„Могу нас увести у рат, ништа друго. Ја за друге не знам, али знам за себе: ако погреше и ако то ураде треба да буду спремни за озбиљније теме. Ако желе Косово етнички без Срба, онда нека се шале“, рекао је Даут Харадинај.

Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије, шеф УНМИК-а Захир Танин ће се сутра састати са помоћником директора Канцеларије ;Љубомиром Марићем у Косовској Митровици.