Прочитај ми чланак

ШЕФ НАРЕДИО?! И Тома Мона у одбрани Јовањице (ФОТО)

0

Релативизација афере "Јовањица" подигнута је на нови ниво јер је у одбрану криминалаца и наркодилера стао и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић. Ако вам није било јасно, Предраг Колувија уопште није требало да буде у притвору, већ да му се, по логици Томе Моне, додели посебан орден за узгајање више тона марихуане.

– Наравно да они који су извршили “реформу правосуђа” 2010. не разумеју да је скандал да човек проведе две године у притвору за кривично дело без елемената насиља – објаснио је свим неуким душама у Србији Момировић.

Очигледно не познавајући законе државе у којој је министар, Мона је покушао да следи свог шефа Вучића и што пре јавности стави до знања да је уз њега чак и када треба да се штите криминалци.

Неко треба „наивном“ Момировићу да објасни да је прави скандал заправо то што се председник једне државе из арапских вила јавља уживо да брани власника највеће плантаже марихуане у Европи. Прави скандал је и то што је Колувијин адвокат Владимир Ђукановић, који је истовремено и посланик, председник Одбора за правосуђе, члан Високог савета судства, члан Државног већа тужилаца, са власником плантаже радио интервју како би свог клијента и председниковог брата Андреја, ослободио евентуалне кривице.

Али сулудим изјавама Томе Моне овде није крај, те је покушао да направи паралелу Србије, осталих европских земаља и САД у којима је оно што је Колувија радио „декриминализовано“.

– Да, узгајање марихуане је декриминализовано у САД и великом броју земаља у Европи. То је проста чињеница – написао је Мона несвестан да у земљи у којој он живи о трошку грађана, узгајање марихуане јесте кривично дело, за које се, гле чуда, иде у затвор.

Такође, узгајање марихуане у већини ових држава је регулисано тако да иде у медицинске и у рекреативне сврхе, а у Јовањици се „гајио парадајз“. И наравно, у нашој земљи људи хапсе и осуђују због, како рече министар Вулин једног џоинта, али и због четири саксије са расадом ове биљке.

Није ово први пут Мони да практикује „маргарин тактику“ свог надређеног и да се у све меша, али упркос доброј намери да се додвори шефу и његовим криминалцима, било би пожељно да само настави да обилази путеве. Правосуђе, ипак, није Монин терен, као што није ни улога режимског спин мајстора, па би могао да мало размисли следећи пут пре него објави још неки глуп твит.