Прочитај ми чланак

Шеф Дачићевог кабинета најавио тужбу против Маринике Тепић

0

Шеф кабинета министра спољних послова Никола Недељковић затражио је да надлежни органи истраже наводе посланице Странке слободе и правде Маринике Тепић, и најавио да ће поднети приватну тужбу против ње због изјаве о начину прикупљања новца за кампању повлачења признања Косова.

Недељковић је наводе Маринике Тепић оценио као „срамотне лажи“ и додао да се њеним лажима радују једино непријатељи Србије, и да се он, као и „сви Срби и патриоте“ дичи и поноси тиме што је признање Косова повукло 17 земаља.

„Срамотне су лажи које је данас изговорила Мариника Тепић, не због тога што је мене поменула већ зато што у последњих неколико година нико није тако брутално напао Србију као она“, написао је Недељковић у саопштењу које преноси Министарство спољних послова Србије.

Он је навео да као бивши полицијски службеник са завршеном Полицијском академијом инсистира на томе да надлежни органи истраже наводе Маринике Тепић, додајући да ће он поднети приватну тужбу против ње која ће „доказати да је Мариника лажов – чијим се лажима једино радују непријатељи Србије“.

Говорећи о својој имовинској карти он је рекао да живи у кући својих родитеља из 1984. године коју је његова породица стекла током 45 година рада у просвети и култури, а када је у Београду да борави као подстанар и да од имовине има 17 година стар половни аутомобил и нови бицикл.

„Признајем да ме је мало срамота када упоредим своју имовинску карту са имовинском картом вашег налогодавца и шефа Драгана Ђиласа, али сам истовремено и поносан, јер цео мој родни Лазаревац зна како су моји родитељи стекли своју имовину,“ написао је он и додао да је његово једино „богатство је патриотизам и љубав према Србији“.

Дачић: Оптужбе Тепић су лажи које ће користити сви непријатељи Србије
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је су оптужбе да је од приватника сакупљао новац за повлачење признања Косова, које је на његов рачун изрекла посланица Мариника Тепић, лажи које ће користити сви непријатељи Србије.

„То најбоље показује колико она, Драган Ђилас и Савез за Србију мрзе Србију, а очекују подршку грађана“, истакао је Дачић у писаној изјави достављеној ФоНету.

Дачић је констатовао да изјава Маринике Тепић као да долази из Приштине „од албанских сепаратиста и терориста“ и да су косовски званичници у њој добили савезника.

„Ниједан динар, евро илл долар никада није узет ни од једног предузетника, нити се Србија тиме служила да би плаћала повлачење признања Косова“, истакао је Дачић и додао да разуме да неко мозе да мрзи Александра Вучића или њега, али не разуме да неко може да мрзи Србију.

„Данас је свако показао своје право лице, ко се бори за Србију, а ко мрзи Србију“, рекао је Дачић и запитао како опозицију није срамота од грађана Србије чију подршку траже.