Прочитај ми чланак

Саво поручио Ани Брнабић: Приближавамо се Нигеру… (ВИДЕО)

0

Он је одговорио на поруку премијерке преко друштвене мреже X (Твитер) у којој је коментарисала Манојловићеву изјаву да се ни у једној земљи само од рударења не живи добро. Брнабић је покушала да упореди ископавање литијума и бора у долини Јадра са вађењем нафте које се врши у мору у Норвешкој, саопштено је из иницијативе Крени – промени.

“Копање литијума у насељеним местима није исто што и вађење нафте на далеком мору. Имамо најнижу рудну ренту, најгоре еколошке стандарде. Профит износе странци” поручио је Манојловић и додао:

“Странцима сте предали аеродром, тамо је хаос, а причате о еколошком вађењу литијума! Приближавамо се Нигеру и Конгу где народ живи лоше, а странци и компаније састављају Владу” истакао је Манојловић, а пише у саопштењу.

Он је подсетио премијерку да Норвешка улаже у обновљиву енергију, технологију и знање.

„А вама најобразованији беже из земље. Видела жаба да се коњ поткива, па и она дигла ноге” закључио је Саво Манојловић.

Покрет Крени-промени у саопштењу подсећа да је председница Владе Србије Ана Брнабић коментарисала Манојловићеву реакцију на недавно Вучичево гостовање на ТВ Хепи, у ком је директно прозвао Сава због „спречавања ископавања литијума и бора“ и позвао компанију Рио Тинто да сруши куће које је купила у долини Јадра, где је планирана изградња рудника литијума, назвавши их „руглом“ и „шутом“.

Вучић је тада навео да су у инсистирању на забрани литијума учествовале неке стране службе, које су желеле да спрече раст Србије, прозвавши директора кампања покрета “Крени-Промени” Саву Манојловића да је “добио паре од Рокфелера како би зауставио пројекат Јадар, од кога би се „Србија обогатила као Саудијска Арабија од нафте“.