Прочитај ми чланак

Савез за Србију : Вучићу хитно пусти новинарку и престани са застрашивањем

0

Савез за Србију (СзС) најоштрије протестује због хапшења и задржавања новинарке портала Нова С Ане Лалић и затражио је њено "моментално пуштање".

У саопштењу СзС се наводи да „ноћно хапшење и задржавање новинарке показује праву намеру режима Александра Вучића да се уместо са озбиљним суочавањем с епидемијом корона вируса обрачуна са преосталим слободним новинарима“.

FOTO: Savez za Srbiju

„Сада је видљиво да је томе требало да послужи и „централизовано“ обавештавање, након чијег уводјења немамо уопште слику шта се у Србији дешава са епидемијом корона вируса“, наводи се у саопштењу.

СзС је „од Александра Вучића затражио хитно пуштање новинарке из притвора и хитно обустављане прогона новинара и застрашивања градјана“.

„Кључни креатор узнемиравајућих вести и панике јесу управо Александар Вучић и његови сарадници. Управо је он говорио о томе да нам неће бити довољна места на гробљима, о стотинама хиљада мртвих, 24-часовном карантину и затварању прехрамбених продавница“, наводи СзС.

У саопштењу се наводи и да је тим председника Србије и Српске напредне странке „пласирао СМС поруку једном делу градјана о италијанском и шпанском сценарију“.

„Нико од њих није ухапшен већ новинарка која је са српском јавношћу поделила своја сазнања о стању у једној здравственој установи“, пише у саопштењу СзС