Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: У току је невиђени притисак режима Александра Вучића на грађане

0

Због веома ниске излазности на лажним изборима у већим градовима у Србији, Српска напредна странка покренула је невиђене притиске на грађане. Притисци превазилазе све досадашње, а праћени су претњама, уценама, па чак и физичком присилом.

Осим телефонског узнемиравања страначки активисти долазе на врата, нуде обезбеђен превоз, који чека испред стана или куће и уцењују грађане које имају на списку. Како време одмиче бруталност је све већа. Те методе примењују се према свим категоријама становништва, посебно на запослене у јавном сектору и грађане које су они морали да ставе на списак „сигурних гласова“. Делу њих данас се деле „пакети“ или даје новац.

Посебном притиску су изложене социјално угрожене породице и цела насеља са ромском мањином окупирана су џиповима и комбијима у којима су страначки активисти са списковима. Страначка параполиција ангажована је и на извлачењу болесних, старих и непокретних на бирачка места, све са претњом о обустави социјалних и других давања. Посебно забрињава чињеница да се, при томе, не води рачуна о угрозености тих категорија ковид вирусом.

Српска опозиција оцењује да су и ови лажни избори претворени у брутални однос према грађанима Србије, који превазилази све досадашње притиске.Посебно јер су претње одмаздом постале правило.

Позивамо домаће и стране посматраче да одмах напусте бирачка места и да не дају било какав легитимитет апсолутистичким и диктаторским методама режима Александра Вучића.