Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Разрешити градског архитекту Фолића због уништавања туђе имовине

0

Одборничка група “Савез за Србију” позвала је данас градоначелника Београда Зорана Радојичића да без одлагања разреши дужности градског архитекту Милутина Фолића, због сукоба интереса и уништавања туђе приватне имовине.

Заменик шефа одборничке групе “Савеза за Србију” у Скупштини града Београда Никола Јовановић је затражио да Фолић одговори да ли је фирма “Голдман капитал партнерс”, са којом је градски архитекта повезан, недавно завршила зграду од пет спратова у Средачкој улици у Београду за коју је локацијска и грађевинска дозвола издата у време када је он већ обављао службену дужност.

“Градски архитекта би морао и да одговори на питање да ли је та фирма добила дозволу да сагради додатних 150 квадрата одмах поред иницијалне локације и тако остварила екстрапрофит од 400.000 евра? Да ли је све то обављено на основу урбанистичког пројекта друге фирме “Folic Architects”, у коме је представљено да је на углу Средачке и Нишке улице пјацета, иако се ту налази приватна кућа”, навео је Јовановић.

Јовановић, који је и потпредседник Народне странке, додао је да, уколико градоначелник жели да окрене лист и отпочне борбу против дивље градње и корупције у Београду, “први корак мора да буде разрешење градског архитекте и постављање на то место човека од интегритета, достојног да обавља јавну функцију”.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!