Прочитај ми чланак

РАДУЛОВИЋ: Вучић због власти претворио Србију у колонију, пре свега Немачке ВИДЕО

0

Председник покрета Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић изјавио је данас да је Уставни суд ћутао 48 дана на противуставно уведено ванредно стање, сачекао да оно буде укинуто и на крају донео одлуку да нема правни интерес да се више бави тим питањем.

„У суштини они су само кукавички сачекали да продје ванредно стање да би се извукли из свега тога. Поштовани грађани, проблем у Србији је то што институције не раде свој посао“, рекао је Радуловић.

Навео је да у Србији нема институција већ само партијски постављених кадрова на руководећим радним местима који уништавају институције и због тога нема владавине права.

Он је позвао грађане Србије да подрже тај покрет и тиме им дају прилику да уведу ред у Србију.

„ДЈБ су суверенисти и ми ћемо увести ред у Србију. Увешћемо правила која су једнака за све, увешћемо систем који је јачи од сваког појединца. Сами не можемо. Без ваших гласова не можемо“, изјавио је Радуловић на редовној конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Навео је да ће тада моћи да покажу грађанима да „нису сви исти“, да се у Србији све може променити, да јој ничија милостиња, нити помоћ са стране није потребна, па ни Русије, ни Европска уније, нити неке друге земље.

„Најбољи међу нама морају да дођу на врх свих институција да би Србија као држава јачала, да би као друштво јачали, да би постали богато друштво слободних људи“, навео је додајући да је то могуће зато што је Србија богата и јака земља, која има паметне људе, али има катастрофалну власт.

„Ево због тога већ 30 година пропадамо. Због катастрофалне партијске власти, било да се ради о бившој власти или садашњој власти“, казао је.

Како је рекао, немачка Влада ради директно у супротности са интересима грађана Србије.

„Србија је постала колонија и то пре свега Немачке, која у јагњећој кожи Европске уније уређује по целом Балкану, не само у Србији“, навео је.

Али по њему, људи то не знају и још увек имају „романтичну визију“ Европске уније као да су то „неки добри људи, алтруисти“, који ће да нам помогну.

„Ситуација је потпуно другачија. Ради се о окрутним бирократама, који се појаве овде и који нису имуни на корупцију. Односно, они су сви у неким диловима и арче паре из Европске уније преко земаља као што је Србија и онда се уграђују у те послове и свима њима је добро“, рекао је Радуловић.

Слична ситуација, како је истакао, је и са Кином и Русијом и са сваком другом државом.

„Власт купује подршку тиме што продаје наше националне интересе било да се ради о метроу у Београду за који су заинтересовани Французи или да се ради о железничкој мрежи за коју су заинтересовани Руси…“, рекао је лидер ДЈБ и додао да се исто дешава и са Европском унијом, која све то приказује као помоћ, а у ствари терети градјане Србије огромним кредитима и њиховим великим интересима.

Уставни суд данас је одбацио је иницијативе за покретање поступка за оцену уставности и законитости Одлуке о проглашењу ванредног стања.