Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ: Вучић одликовао Куртијеве полицајце и прекршио Закон! (ВИДЕО)

0

Председник Покрета Љубав, вера, нада Немања Шаровић изјавио је данас у Београду да је председник Србије Александар Вучић прекршио Закон о одликовањима, тиме што је уручио ордење двојици српских полицајаца са севера Косова, који "одговарају приштинској власти".

На конференцији за новинаре испред Председништва, Шаровић је рекао да орден заслуга има три степена – за натпросечно, узорно и часно извршавање дужности и задатака у областима одбране и безбедности и упитао је Вучића „постоји ли јединство полиције Србије и полиције Косова“.

„Шта је часно у томе да се обуче униформа косовске полиције, да се стави на груди значка на којој пише Полиција Косова и да се одговара Влади Републике Косова, који Србија не признаје“, питао је Шаровић.

Он је навео да је доскорашњег команданта Региона север Косовске полиције Ненада Ђурића на ту функцију именовао тадашњи министар полиције Косова и потврдила је влада Хашима Тачија.

Шаровић је навео и да су одликовани полицајци Ђурић и Александар Филиповић одговорни за то што пуних пет година нема помака у истрази о убиству политичара Оливера Ивановића.

„То су људи који је требало да га заштите и да пронађу убице. А по том питању нису урадили апсолутно ништа“, навео је Шаровић.