Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ: Вучић је украо скупоцену КАМИЛУ ОД ЗЛАТА и однео је кући! (ВИДЕО)

0

Александар Вучић је украо од државе поклон од злата вредан десетине хиљада евра, а пријавио је да је она пластична и да вреди 400 динара! Он је и због овога, између осталог, недостојан да обавља функцију председника Србије - рекао је Немања Шаровић, лидер покрета Љубав, вера, нада.

„Вучићу, врати камилу“, је плакат који је „украсио“ центар Београда протеклих дана. На Андрићевом венцу, испред Народне скупштине, Теразије… А ево и зашто?

– Ми смо одавно знали да Вучић има много слабости, али смо тек недавно сазнали да је слаб на поклоне које је добијао вршећи своју функцију. Од страних дипломатских представника и на сусретима са страним фирмама. Вучић је задржао велики број поклона на који није имао право да их задржи у складу за законом, тако је злоупотребио свој положај и лажно пријављивао и по више стотине пута мање вредности поклона од реалне тржишне вредности. Ми смо на то указали и пре неколико месеци и поднели смо пријаву Агенцији против корупције, али нису реаговали јер наводно „немају истражну овлашћења“, што није тачно – наставио је Шаровић.

– Е, па, пошто није хтела да реагује Агенција за спречавање корупције, дошли смо до фотографија једног дела поклона које је противзаконито присвојио и украо, можемо слободно рећи, јер су они државна имовина. Вучић их је украо и однео кући.

– Вучић је док је још био први председник Владе присуствовао Сајму наоружавања у Уједињеним Арапским Емиратима, једном од највећих у свету, он је том приликом присуствовао потписивању мултимилионског уговора између државне компаније Уједињених Арапских емирата и Југоимпорта. На том састанку је од домаћина добио поклон, а кад се вратио у Србију, пријавио је да се ради о пластичној камили у вредности од 400 динара! Међутим, ми смо дошли до фотографије поклона, да не буде на томе ко ме верује – ко не, била лаж или истина, нелогично је да му неко поклони камилу од 400 динара.

– Дакле, реч је о златној камили вредности више десетина хиљада евра, а ево и скупоцене кутије, која вреди неупоредиво више од тих 400 динара. Јасно је да је Вучић обмануо државне опргане, да није имао право да задржи овај поклон, и да је та вреденост од 400 динара коју је пријавио далеко од реалне цене. Он је могао да задржи поклон до 2.000 динара, а само кутија вреди неупоредиво више. Неко би рекао да га оптужујемо на ситно, али ово није ситно, не ради се о томе колико је тешко, да ли камила има кило или кило и по злата, ово има уметничку вредност, јер је већа од оне што је Вучић пријавио.

– Вучић је украо од државе, он је недостојан функције председника Србије, тако да ћемо изнети још доказа. Ако Агенција за спречавање корупције неће да реагује, реаговаћемо ми, па ћемо ићи од града до града и правити изложбу поклона које је Вучић украо од државе – закључио је Шаровић.