Прочитај ми чланак

Шаровић: У Београду седе већи Шиптари од ових у Приштини

0

10517514_737222243007179_2234817775656885587_n-650x440

БЕОГРАД – Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић сутра у 12 сати би требао да се појави пред Првим основним судом у Београду где се против њега води поступак због спаљивања застава САД, НАТО, ЕУ и тзв. заставе Косова. Шаровић је оптужен за кривично дело Повреда угледа стране државе или међународне организације.

– Те четири заставе сам запалио када је Хашки суд ослободио ратног злочинца Рамуша Харадинаја. Спалио сам заставе НАТО, САД и ЕУ као главних оснивача тзв. државе Косово као и тзв. заставу Косова. Међутим у Београду има већих Шиптара од ових доле, па су против мене повели поступак. Предходних дана сам био на Косову и Метохији, шиптарска полиција ме је више пута легитимисала и пустила, почев од административног прелаза, и они изгледа немају проблем што сам им палио заставу – каже Шаровић за Правду.

Шаровић је предходних дана објавио низ фотографија са Косова и Метохије на којима је, у Приштини, али и на другим локацијама ширио заставу СРС са ликом Војислава Шешеља.

– У Приштини сам заставу СРС раширио док су ме посматрала четири шиптарска полицајца који нису реаговали. У Београду би ме вероватно због тога легитимисали. – каже он.

 

(Pravda)