Прочитај ми чланак

Шаровић открио шта Вучић скрива од народа: Србија ће ускоро да банкротира (ВИДЕО)

0

Председник Покрета "Љубав, вера, нада" Немања Шаровић је говорећи, у четвртак 12 новембра, о буџету Републике Србије и стању у српској економији на одржаној конференцији за медије рекао да Србија није економски тигар, у шта нас власт убеђује већ да је српска привреда на респиратору подсетивши да је дефицит од 483 милијарде динара највећи забележени мањак у државној каси у српској историји.

Шаровић је подсетио на то да се још увек не зна шта се дешавало у српском буџету 2019., а камоли ове године те да на тај начин влада манипулише подацима, даје лажне прогнозе које су нереалне и умањује рупу у буџету.

Шаровић се запитао и како је могуће да је ако је пала привредна активност и ако је економска криза Влада Републике Србије проценила да ће наплата пореза на добит предузећа бити за 20% већа у односу на 2019. годину.

Он је додао да Влада Републике Србије обмањује грађане упорно понављајући да је Србија економски тигар иако сви реални показатељи дају потпуно другачију слику и говоре у прилог томе да је српска привреда на респиратору.

Шаровић је још истакао да влада свесно и потпуно нереално повећава планиране пореске приходе како би смањила ионако превелики буџетски дефицит те да ће када се сведу рачуни и када наплата буде на нивоу нижем од оног у 2019. години, што је према његовим речима једино реално очекивати, буџетски дефицит у Србији врло вероватно прећи 5 милијарди евра.