Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ: Не желимо мигранте, ни крађе, да раде сплавови, а не раде школе (ВИДЕО)

0

Гост нове епизоде емисије ''Наши дани'' аутора и водитеља Војина Радовановића је Немања Шаровић, председник покрета ''Љубав, вера, нада''.

Најављује да ће наступити на наредним изборима и да ће наступити самостално, а о томе да ли ће имати снагу одлучити грађани, али да је он убеђен да снагу имају.

‘Није нам у интересу да идемо на руку Вучићу, већ нам је у интересу да представимо алтернативу, за коју ће грађани Србији моћи да се определе. Да кажемо да не желимо мигранте, не желимо крађу, не желимо да не раде школе, док раде сплавови.“

Додаје на политичкој сцени идеју дели са људима који су у његовом покрету и да је смисао политичке борбе управо удруживање са људим који мисле као они.

“Зашто не питате СПС или Љајића зашто се не уједине са СНС-ом? Неће бити јача опозиција и отпор Вучића ако се опозиција уједини.“

“Са ким да се Демократска странка уједини, она је толико у међусобном сукобу. Са друге стране у њој су били и Ђилас, Јеремић, Тадић, Шапић, Живковић. Више се не зна које кога ту избацио. Довели су до тога да Бранко Ружић која је струја унутар ДС управу. Погелдајте како смо генерал Делић и ја отишли господски из странке.“ – наводи Шаровић.

Каже да му није жао што је СРС препустио људима којима не верује, а да је странку напустио јер није желео да га везује за догађаје и људе у које је изгубио поверење и политичку борбу коју он не сматра исправном.

Не сматра грешком што је био кандидат за народног посланика на изборима због којих је, како наводи, Кризни штаб лажирао податке о пандемији, јер је бојкот био грешка.

‘Сматрам да је боље супроставити се политичком непријатељу него седети кући.“

О томе да ли је Српска радикална странка лажна опозиција каже да он лично није никада био лажна опозиција, да је странка имала неке добре наступе, али да су погрешним поступцима кредит који су има – изгубили. Каже да би странку напустио чак и да је добио посланички мандат и да би онда вратио мандат и поднео оставку.

О увредама од стране Војислава Шешеља каже да он и они око њега тиме говоре пре свега о себи, а да га о не вређа “јер може само да ме вређа мишљење само оног чије мишљење вреднујем.“

Каже да Покрет није настављач идеологије СРС и да то није нова СРС, већ да има своје политичке циљеве.

На питање хоће ли се кандидовати на председничким изборима, каже “што да не“, те да не види заједничког кандидата иза кога би могао да стане. На питање да ли би Млађан Ђорђевић могао да буде заједнички кандидат каже да га не познаје, али да сматра да је себе већ дискредитовао изјавом о новцу од Трумпа.

Сматра да Шешељевим књигама не треба давати на значају, те да он насловима тих књига хоће да привуче пажњу. Додаје да можда ће он бити јунак неке наредне Шешељеве књиге.

Шаровић каже да им је тренутно циљ да омасове прокрет и да су задовољни првим реакцијама.

“Јављају нам се људи из читаве Србије. Направили смо и електронске пријаве, да сви који су нам слали поруке преко друштвених мрежа могу да нам оставе своје податке“ Додаје да странку нису основали јер то не може да се уради преко ноћи, ако је циљ да траје. Око имена покрета каже да су га изабрали јер нису желели да личе на друге. “Има неколико хиљада регистрованих политичких странака за ових 30 година вишестраначја, излизале су се те речи и не значе више апсолутно ништа.“ Наводи да се из назива види начин на који желе да мењају ствари у Србији, те да су љубав, вера и нада универзалне људске врлине које желе да промовишу. Сматра да их име обавезује, те да никог на политичкој сцени не мрзи и да им је једини противник на политичкој сцени Александар Вучић кога не желе да руше тако што лагати више од њега.

Шта је још гост Војина Радовановића изјавио, погледајте у емисији.