Прочитај ми чланак

Шапићев директор завршио школу пре него што је основана?!

0

Нови градоначелник Београда Александар Шапић по хитном поступку је у четвртак сменио директоре предузећа у главном граду и на њихова места поставио нове. А један од оних који привлаче највећу пажњу свакако је Вук Јанковић, нови директор "Београд пута", који је, веровали или не, навео да је средњу школу завршио и пре него што је она основана?!

Јанковић је на ову функцију дошао уместо Ивана Тејића и одмах је на површину испливала његова биографија.

Наиме, на сајту општине Чукарица, где је био члан већа за привреду, пољопривреду и екологију, пише да је рођен 24. децембра 1985. године, да је од 2010. до 2015. радио на пословима комерцијале у „Интеркомерцу, да је потом био директор фирме „Беоплан а.д.“, а од 2018. и директор фирме „Алпесто д.о.о“.

Међутим, шта је најзанимљивије када је реч о напредњачким кадровима? Наравно, образовање, будући да велики број ударника Српске напредне странке има сумњиве дипломе.

Зашто се Шапић стиди кандидата за директоре?

За Јанковић је значајно то што је на Мегатренду студирао пуних 15 године, док је пре тога, како је навео, од 2000. до 2004. године ишао у општу гимназију „Милутин Миланковић“.

И ту долазимо до кључног детаља ове приче… Јер, поставља се питање како је Вук Јанковић у том периоду могао да иде у поменуту школу, када је она основана тек 2004. године?! Нешто се овде дебело не поклапа.

– Нови директор „Београд пута“ завршио школу пре него што је школа основана?!? Беоком, мислим да имате ситуацију – написала је на Твитеру Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке.

Ето, и то је могуће у напредној Србији, школе се завршавају и пре него што су саме почеле са радом. И после се чудимо зашто је главни град у оваквом стању у ком јесте…

Уједно, ово је и одговор на питање зашто је Александар Шапић од јавности крио имена кандидата за директоре јавних предузећа.