Прочитај ми чланак

Шапић тужио Цвијтина Миливојевића због своје дипломе, па побегао од суђења

0

Политиколог Цвијетин Миливојевић рекао је да га је у мају прошле године тужио кандидат за градоначелника Александар Шапић, јер је наводно у једној од емисија Н1 теливизије рекао да је његова диплома украдена. Прво рочиште било је данас, а на њему се није појавио Александар Шапић.

– Прво, тог 21. маја ја нисам био гост ни у једној вашој емисији, нисам нигде гостовао, а друго ја никада у животу нисам рекао да је он украо диплому. Чињеница јесте да сам ја више пута помињао причу са тим мени нејасним поступком човека који има регуларну диплому, а зове се Александар Вучић, да око себе трпи људе који имају мање више сумњиве дипломе. Цитирао сам и интервју Вучића где је он рекао да Шапић није прошао ни поред које високошколске установе, дакле то је био цитат. Тражио сам да се та тужба одбаци, то је за мене понижење и увреда. А онај који ме је тужио није се појавио. Успут ја сам један од ретких који се често појављује у медијима и сваки пут не прескочим да ккажем „доктор Александар Шапић“, ако њега вређа што ја не поштујем његову докторску титулу онда добро – рекао је Миливојевић за Н1.

PRINTSCREEN

Додаје да је раније говорио да му је чудно да неко докторира „у кукурузишту у селу изнад Младеновца, кад се крене ка Тополи и Аранђеловцу“.

– То стоји, тамо је седиште факултета или универзитета било на којем је господин Шапић докторирао – казао је Миливојевић.

Данас је одржано прво рочиште, годину дана након тужбе. Следеће рочиште заказано је за 29. децембар. Како је Миливојевић рекао за Н1, за сведока за следеће рочиште је, између осталог, предложио и председника Српске напредне странке Александра Вучића.