Прочитај ми чланак

Шапић о томе да ли је пукла тиква између Вучића и њега: То питајте Вучића

0

Градоначелник Београда Александар Шапић говорио је данас о свом односу са лидером Српске напредне странке и председником Србије Александром Вучићем. На питање Нова.рс у каквим су односима њих двојица, Шапић се у одређеној мери оградио, рекавши да је "што се њега тиче" однос одличан, али да новинари морају да питају и Вучића шта он мисли.

Током конференције за медије, која је најављена као редовна, а која је одржан дан након седнице Скупштине града Београда на којој се расправљало о његовој смени, градоначелник Шапић говорио је о томе шта је све урађено у престоници под његовом командом. Уз поменуту, незаобилазна тема била је његов однос са партијским колега из СНС и лидером те партије Александром Вучићем.

На питање Нова.рс у каквим је односима са Александром Вучићем, Шапић је рекао да, што се њега тиче, нема проблема.

„Што се мене тиче, однос је одличан и нема никаквих проблема. Е, сад, морате њега да питате шта о њему мисли, ако вас занима“, додао је Шапић.

Говорећи о томе што због чега се нису појављивали у јавности заједно, Шапић је рекао да се лидер његове странке бави националним темама.

„Кад буде било прилике, мислим да ћемо се појавити. Можда већ кад буде тема крак аутопута Нови Београд- Сурчин. Што се мене тиче, нема никаквих проблема“, навео је он.

Приметно је било да је Шапић, док је говорио на конференцији, наступао као да није члан СНС, већ неко ко је само у име те партије постављен на место градоначелника.

„Што се тиче мојих из странке и због чега су заказали Скупштину града. Ако вас нешто занима што се тиче Српске напредне странке или некох њиховог члана, питајте њих, а на мене“, рекао је он, да би се потом „кориговао“ након што су га новинари опоменули да је и он члан те странке.

„Ја могу да причам у своје име, али не и у име других чланова СНС. Да ли су то њихови сигнали, не знам, питајте их. Питајте их да ли ви шаљете сигнале вашем градоначелнику. Ја радим свој посао најбоље што умем и знам и до сад сам имао пуно поверење одборника, у оквиру градског апрата. Немам ниједну замерку ни на кога, да ја видим да ме неко кочи свесно. Мислим да функционишемо добро и да смо направили озбиљне промене по питању ствари које нису добре. Што се тиче Скупштине, она се не би одржала да није било кворума, али тачка на дневном реду је морала да се деси на следећој. Претпостављам да је то био разлог због чега се скупштинска већина одлучила за јуче. Ја то мислим, али можда су били сигнали. Ја то не знам и нећу се бавити тиме“, навео је он.

На крају, чини се да је Шапић имао поруку за своје страначке колеге док је говорио о јучерашњој седници Скупштине града Београда.

„Нисам се појавио да не би неко из владајуће већине рекао да би гласао другачије у случају да ја нисам дошао. А што се тиче тих сигнала, можда, не знам. Ја нећу мењати своју политику и став. Ако у једном моменту, људи који су ме поставили на ово место буду схватили да се то не уклапа у оно што они замишљају, они ће да ме смене, али за сад су задовољни. Живот је непредвидив и не знате шта сутра носи, али ја се сигурно променити нећу“, закључио је он.