Прочитај ми чланак

ШАПИЋ: „Лопов, хохштаплер, пљачкаш, силеџија, глупан, неписмен, криминалац?”

0

Неозбиљно је и манипулаторски говорити о програму у пет, 10 или 15 тачака док не уђете у градску управу и не видите какво је стање - каже за „Блиц” Александар Шапић, и додаје да је зато направио концепт, а не класичан програм као друге партије.

– Иако су се сви одлучили за програм у пет, 10, 15 тачака, што сматрам неозбиљним и петпарачко предизборним, јер таквих тачака у оквиру озбиљног програма мора бити више стотина, ми смо се одлучили за концепт и представили га, а он се од тог тренутка налази и на сајту. sapic.rs. Да скратим све у једну реченицу – Београд уређен и чист по мери Београђана, а не страних туриста.

Представили сте људе? Зар не мислите да бисте гласачима лакше пришли да сте на листу ставили двојицу глумаца, певача и ватерполисту?

– Вероватно би било, али не видим сврху, осим маркетиншку, стављања на листу људи који нису спремни да редовно долазе на седнице, с друге стране, није ми се ниједан спортиста или глумац јавио да каже да жели да се бави градском управом, па да онда о њему размишљам као о једном од сарадника. Видим, пак, да се они код других налазе на листама, а унапред кажу да их не интересује бављење градом.

Да ли обилазите грађане, разговарате с Београђанина…?

– Не, не разговарам. Прво не бих добио месне заједнице на употребу од осталих општина, не рачунајући Нови Београд. Друго, са колико реално људи можете да разговарате у једном двомилионском граду, без приступа медијима, а ја га немам. У данашње време кад људи немају времена ни за своје породице, а не за неке лажне скупове где као долази неки политичар да нешто обећава. Једини реалан начин је да са њима комуницирате и да донесу суд о вама је преко медија. Све друго је чиста демагогија и лаж. Приступ медијима немам ни приближан осталим конкурентима, осим кад ме пљују. Ту не могу ништа да променим, осим да се нервирам.

Изјавили сте да нећете с напредњацима. Кажете да сте трпели увреде, шта је прелило чашу?

– Лопов, хохштаплер, пљачкаш, силеџија, глупан, неписмен, криминалац… да ли је довољно? Понашају се супротно свему ономе за шта се залажем. Какав бих био човек кад бих преко свега прешао само ради функције?

Чини се да сечете преко колена. Је л’ постоји шанса да одбијете и опозицију?

– И пре одбијања сарадње са СНС рекао сам да није довољно место градоначелника, већ је то само предуслов, а суштина је у договору о правцу и начину развоја Београда. Нажалост, нико ме није слушао па су то сви поједноставили у тезу – ко ми понуди да будем градоначелник, пристајем. Што је ноторна лаж, али лажи је, као што сам већ рекао, у нашим медијима све више, сваким даном. Ситуација се, што се тог мог става тиче, ни данас није променила.

Тужићу Радуловића

Саша Радуловић каже да сте злоупотребљавали јавне ресурсе преко приватних пливачких клубова и фирми за организацију излета. Да ли је то тачно?

– Већ годину дана нам је полиција у општини и окренули су сваки папир који постоји, а ако Саша Радуловић има сазнања о злоупотреби коју ни полиција досад није открила, његова грађанска дужност је да о томе обавести надлежне органе. Моји адвокати ће свакако њега обавестити о тужби за изречене лажи.