Прочитај ми чланак

ШАПИЋ: Користио сам рупу у закону да запослим људе

0

Гостујући у емисији "Утисак недеље" признао је да је 2014. године користио "рупу у закону" да запосли "10 до 15 људи" у Општинску управу општине Нови Београд.

– Сад ћу да вам кажем како сте варали грађане Србије, варали овај систем, варали и Владу у којој је Александар Вучић био премијер – почео је председник Народне странке Вук Јеремић.

Објаснио је да се Шапић 2014. годоне као председник општине Нови Београд суочио са забраном запошљавања у јавном сектору.

– Тада сте прибегли следећој форми – да на место помоћника градоначелника, које је политички постављено место, постављате људе који на то место остану три или четири дана а након тога их само…”, рекао је Јеремић на шта је Шапић наставио:

– …убацим у Општинску управу.

– Ја ћу рећи имена. Имате Кристину Глишић, ваш помоћник од 12. до 16. децембра, па Цупаћ од 17. до 19. децембра, значи по неколико дана – навео је Јеремић.

Шапић је на то рекао да неме потребе да наводи даље имена, да ће он то све да потврди.

– Све је истина, све ћу да потврдим, све је тачно. Ја ћу то све да потврдим – рекао је Шапић, након чега га је Јеремић оптужио да је варалица:

– Ви на тај начин нисте на овај начин кришили закон формално, правно, али сте варали систем. Као што је варање система кад препишете докторат, када пређене у СНС након што сте добили изборе као СПАС.

Председник СПАС-а је још једном поновио да је тачно да је на тај начин убацивао људе у општинску управу након што је дошло до забране запошљавања.

– Али, запошљавање је одобравало тело које се налазило на нивоу града, где ви шаљете захтев њима уколико вам се ослобађа радно место. У општини Нови Београд су се ослобађала радна места и ми никад нисмо прешли број запослених који нам је одређен законом. Ми смо тада улазили на зелено светло, а они нам нису одобравали оно што је требало да нам одобравају и ми смо почели да остајемо без кадрова – рекао и додао:

– И наравно да смо тада налазили рупу у закону и убацили 15, 20 људи. То није варање, ми нисмо прекршили закон.