Прочитај ми чланак

„Шапић и Весић спремају нови урбанистички злочин“

0

"Двојац Шапић и Весић поново, после фијаска са Блоком 37 на Новом Београду, припремају нови урбанистички злочин у блоку 8. Уместо нишке робне куће "Центротекстил" група инвеститора жели да сагради око 47.000 нових квадратних метра стамбено пословног простора", навео је Предраг Луковић, председник новобеоградског одбора Странке слободе и правде, које преносимо у целости.

„Планиране су вишеспратнице више од 10 спратова. На који начин ће то утицати на квалитет живота и доступност природном светлу станарима из оближњих зграда нико не размишља. Актуелној власти је битно само да ређају и подижу квадрате, а да не размишљају о квалитету живота наших суграђана.

Није проблем шта инвеститори желе, него како ова власт планира град и да ли угрожава грађане, прави уступке својим инвеститорима или проблеме грађанима. Шапић и Весић, који седе у скупштини Града Београда, гласали су за ове измене без обзира на жеље и потребе грађана Новог Београда и ниједан од њих није дао било какву примедбу. Председник општине Нови Београд је оћутао на најновију идеју, као што је урадио у приликом дешавања у блоку 37″, рекао је Предраг Луковић, председник ОО Странке слободе и правде Нови Београд.