Прочитај ми чланак

Самоопредељење: Курти се не плаши никога, нити на Косову, нити било где друго

0

Покрет Самоопредељење навео је данас да се потенцијални кандидат за премијера Косова Аљбин Курти не плаши никога, како је истакао, "ни ратних злочинаца, ни злочинаца мира, нити на Косову или било где друго".

У писаној изјави Самоопредељења редакцији Косово Онлајн то је наведено као реакција на медијске написе у Србији да се „Курти плаши председника Србије Александра Вучића за преговарачким столом“.

Ерзен Вранићи, из Секретаријата за медије и комуникацију Покрета Самоопредељење, рекао је да се неће водити тајни разговори већ, како је навео, дијалог о потребама и правима људи.

Он је указао да постоје три принципа на којима се заснива политика Куртија како би се „излечила рана која је отворена пропалим пројектом око размене територија“.

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче да је изјава мандатара за састав косовске Владе Аљбина Куртија „да не жели да га види за преговарачким столом“ у преговорима Београда и Приштине, показатељ да Курти хоће да се бави кадровском политиком у Београду.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!