Прочитај ми чланак

САМОАТЕНТАТИ И ПАТЕТИКА Вучић у новој епизоди „хоће да ме убију“

0

Председник Србије Александар Вучић рекао је на презентацији нових хеликоптера у Батајници онима који му прете смрћу, да ће иза њега остати резултати.

Вучић је, упитан да прокоментарише претње да ће завршити као Александар Обреновић, уз снимке где су приказани грађани који му пружају подршку уз монтирану музику „посмртног марша“, рекао да би иначе, у савременим условима, било лакше да заврши као Александар Карађорђевић

„Да завршим као Александар Обреновић? Али у савеменим условима би лакше било као Александар Караорђевић. Али изледа не би да се пореде са усташама и ВМРО, него би да се представе као велики српски јунаци, који су једног кратковидог човека и жену убили тако што су их изболи безброј пута, а затим бацили са терасе. Тим српским јунацима само да кажем – само нека раде свој посао, али ово су ствари које остају иза мене“, рекао је.

Тим „српским јунацима“, како је казао, поручује да само раде свој посао, а да иза њега остају ствари као што су путеви, веће пензије, неупоредиво веће плате, пруге које нису ни постојале. „После брзе пруге према Суботици размишљамо да градимо брзу пругу према Нишу“, додао је он.

Председник је, коментаришући изглед хеликоптера рекао да их називају „ђавоље кочије“, али да су то „чувари наше земље и напег неба“.

На питање да ли се због куповине од Русије осећамо притиске са Запада каже да не може да одговори позитивно на то питање, али да је упозорење од Американаца стигло.

Подсећања ради, четири нова хеликоптера Ми-35М, које је Србија купила од Русије, стигла су нашу земљу на аеродром „Пуковник Миленко Павловић“ у Батајници и то пре предвиђеног рока, објавио је Спутњик 2. децембра.

Русија их је испоручила два дана пре састанка председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина у Сучију, иако је раније било најављено да ће нови хеликоптери стићи тек у првом кварталу 2020.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!