Прочитај ми чланак

ШАМАРЧИНА НАРОДУ Зоранин инспектор дошао у Г. Недељице аутом Рио Тинта!

0

Јутрос је у село Горње Недељице стигао општински рударски инспектор, а ово је раније обећано на састанку мештана и локалне самоуправе. Маријана Петковић испред удружења “Не дамо Јадар” каже да је инспектор виђен у аутомобилу компаније “Рио Сава” и да је невероватно да је на терен упућен само један инспектор - иако се ради о 528 бушотина.

“Од посете инспектора не очекујемо ништа, јер се раније дешавало да изађу на терен, а онда извештај буде другачији од правог стања”, наводи Петковићева.

Подсетимо, Влада Србије је 20. јануара укинула све дозволе које су дате “Рио Тинту”, а премијерка је у више наврата говорила да је на пројекат “Јадар” стављена тачка.

Мештани Горњих Недељица код Лознице страхују да компанија Рио Сава, односно Рио Тинто, планира да настави даље причу о пројекту „Јадар“ у том крају након што су, како тврде, три парцеле недавно прешле у власништво те компаније. Они су приметили промену на сајту е-Катастра и тамо видели да је „Рио Тинто“ преузео власништво над још три парцеле од 27. јануара ове године.