Прочитај ми чланак

ШАМАР ВУЧИЋУ Став Путина о КиМ непромењен! Нема поделе, предаје, издаје

0

Иако се Александар Вучић већ годинама труди да одобровољи Владимира Путина да прихвати његов "компромис" у вези Косова и Метохије, који подразумева промену Устава Србије, поделу КиМ или предају целог КиМ Албанцима, поново је добио исти одговор - став Русије је НЕПРОМЕЊЕН по питању Косова и Метохије, оно је у целости део државе Србије.

То је јасно и гласно рекао, односно поновио по ко зна који пут, Владимир Путин током састанка у Сочију, назначивши да као и увек подржавају Србију на међународној сцени по питању одбране јужне српске покрајине.

„Знате да је наш став у вези Косова и Метохије принципијелан и не подлеже актуелној политичкој агенди. На међународној сцени Русија увек подржава Београд у вези овог питања“, рекао је Путин током разговора са председником Србије Александром Вучићем у Сочију.

Занимљиво, Вучић је склопио краткорочне договоре у вези цене енергената, као да „предосећа“ да након неколико месеци неће бити на власти. То је прокоментарисао и политичар Мирослав Паровић на Твитеру.

„Као што сам и најавио, Вучић је договор правио до избора, а после тога ко жив ко мртав. Тако се не води држава. И Орбан има изборе када и ми па је потписао уговор о гасу за наредних 15 година, а не на 6 месеци“, приметио је лидер Народног слободарског покрета.