Прочитај ми чланак

ШАМАР ОД ЗАПАДА Вучић јуче тражио, а данас: Избори нису решење

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не мисли да су у овом тренутку избори добро решење за нашу земљу. "Мој посао као председника је да бринем о држави још неко време", рекао је вечерас Вучић.

Рекао је да су у Скупштини Србије грађани могли да виде и разумеју колико је тешка наша позиција у вези с Косовом и Метохијом.
 
„Ми смо говорили о КиМ, много важних ствари смо покренули, грађани су могли да виде ко је озбиљно и одговорно приступио тој теми. Мислим да су људи могли да виде и разумеју колико је тешка наша позиција, тешка ситуација је ту деценијама а сада је посебно тешка због рата у Украјини, а неки су се трудили да износе оптужбе и да изазову инциденте. Зато сам ја говорио о миру, да дођемо до решења, да не остављамо нашој деци. Ми нисмо били уједињени око виталног националног интереса“ , рекао је Вучић за Пинк.
 
Он је нагласио да ми морамо на рационалан начин да гледамо на ситуацију на Косову и Метохији.
 
„Сви на политичкој сцени воле да глуме жртве. Колико пута је поменут Бриселски споразум у негативном контексту. Више од 190 пута, а ја сам поменут као кривац, а није поменуто ко га је потписао“, рекао је Вучић алудирајући на то да га је потписао и Дачић (уз њега).
 
Додао је да је разговарао са потпредседником Владе Србије и министром спољних послова Ивицом Дачићем.
 
„Јуче и данас сам разговарао са потпредседником Дачићем. Односи су нарушени, постоје ствари о којима нећу да говорим и сутра ћу са њим да се  видим. Не мислим да су избори сада добро решење за нашу земљу. Лично немам поверење“, рекао је Вучић говорећи о Дачићу и СПС-у.