Прочитај ми чланак

САЛТО „МОРАЛЕ“ Петковић променио господара и став о изборима на КиМ!

0

Поданик Александра Вучића на месту шефа Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, изјавио је данас да је одлука Српске листе да изађе на сутрашње локалне изборе на КиМ важна и мудра и да је у интересу српског народа. Но, пре осам година, овај новопечени напредњачки пулен, којег Вучић без икаквог устезања јавно кињи и понижава, тврдио је да се сеператистичким изборима на КиМ убијају држава Србија и њене институције, које су бастион очувања Србије на Косову и Метохији.

– Бриселски споразум је доказ предаје Косова и Метохије, народ је одбацио тај сепаратистички споразум и бојкотовао изборе шаљући јасну поруку – казао је Петковић, новембра 2013. године, током заседања Народне скупштине, а док је био у служби Војислава Коштунице.

Foto: Youtube

Он је поручио тадашњем министру без портфеља задуженом за Косово и Метохију, Александру Вулину, да у Бриселу слободно може да промени кошуљу, јер, како је навео, Србија није сахрањена, сахрањен је Бриселски споразум.

– Зашто председник Скупштине Србије гази Устав и зашто не расписује локалне изборе на Косову и Метохији – упитао је тада Петковић.

Он је навео да би сви Срби са Косова изашли на изборе који би били расписани у складу са законима и Уставом Србије и оценио да су локални избори 3. новембра на Косову пропали, јер је српски народ бојкотовао антидржавне изборе које су расписали „албански сепаратисти“.

– Ако су по закону Србије уведене привремене мере у четири општине на северу Косова и Метохије, једино по нашем закону могу бити расписани избори за те четири општине. Уместо тога, власт у Србији је прихватила изборе Тачија, Кучија, Реџепија и то је једина истина о сарадњи, тактици и договору са Албанцима – тврдио је Петковић.

Ипак, како живот пише романе, Петковић је у међувремену доживео катарзу, као Свети Павле на путу за Дамаск, те је променио господара и сада беспоговорно следи његов пут.

Петковић данас позива Србе у јужној покрајини да сутра масовно изађу на изборе и гласају искључиво за кандидате Српске листе који, како је истакао, имају пуну подршку Београда и Александра Вучића.

– Ово нису обични избори, важно је да сачувамо свих српских десет општина и на тај начин наставимо борбу за опстанак и останак српског народа на КиМ – рекао је Петковић, додавши како је Српска листа донела одлуку која је у интересу српског народа на КиМ, те како Српска листа има Вучићеву подршку.

Шта рећи, а не заплакати, какви људи оваквог моралног склопа су нам заузели кључне позиције у држави?