Прочитај ми чланак

ШАЉУ ОПОЗИЦИЈУ У ЗАТВОР! Осуђен одборник Двери јер је папирима напао председника!

0

Александар Танасковић (45), шеф ОГ Двери у Скупштини Чачка, осуђен је на 4 месеца затвора, условно на годину, због насилничког понашања у локалном парламенту.

Пресуду је, по оптужном предлогу ОЈТ, изрекао Основни суд у Чачку, потврдио Виши суд у овом граду, а затим је Врховни касациони суд Србије одбио захтев Танасковићевог браниоца за заштиту законитости, као неоснован.

У изреци пресуде Основног суда наводи се да је Танасковић 5. јула 2017. око 17 сати, на седници Скупштине града, незадовољан једном одлуком председника Скупштине, Игора Трифуновића (43), пришао његовом столу и гађао га рисом папира са удаљености два до три метра и погодио га изнад десног ока. Трифуновићу су спале наочаре и дејством риса задобио је лаке телесне повреде, огуљотину носа и слепоочнице и црвенило везнице десног ока са последичним запаљењем.

Судија Владан Филиповић је у доказном поступку саслушао окривљеног и оштећеног, петорицу сведока, прочитао извештај Здравственог центра у Чачку о пријему пацијента (Трифуновића) са телесним повредама, налаз вештака специјалисте судске медицине и прегледао снимке са четири диска, од којих су три начинили сниматељи ТВ „Галаксија 32” из Чачка, а један присутни грађанин мобилним телефоном.

Окривљени је негирао извршење кривичног дела наводећи да није имао намеру да физички угрози Трифуновића, да између њих није ни дошло до физичког контакта и да тако нешто њему као особи није својствено.

Шеф обезбеђења у Градској управи, Братислав Зечевић, саслушан као сведок наводи да је Танасковић бацио рис папира у правцу главе председника Скупштине, упућујући речи увреде, „гњидо, олошу”. Сведочио је и Мирослав Петковић, секретар Скупштине града, описујући да је рис имао око 200 – 300 листова, дебљине око три центиметра, додајући да је то скупштински материјал у коме су били амандмани.

Сведочио је и одборник Двери Ђорђе Шипетић, тврдећи да су он и окривљени сишли до председничког стола да би Трифуновићу објаснили да тако више не може да се води седници. Он вели да је Танасковић са удаљености око два мера или можда мање демонстративно бацио скупштински материјал на сто. Судији је рекао како није видео да је тај материјал ударио Трифуновића „већ да је пао на сто где је микрофон и тврди да оштећени ни у једном тренутку није ударен тим материјалом, додајући да би то морао да види с обзиром да је стајао непосредно код стола у том тренутку”.

У образложењу пресуде, међутим, наведено је да суд више верује снимцима него Шипетићу.

Овако је завршена само једна од четири судске епизоде у серији Трифуновић (СНС) против Танасковића (Двери).

Председник Скупштине града Чачка каже да је за 4. новембар у Основном суду у Чачку заказано ново суђење Танасковићу по пријави тужилаштва да је после оног првог инцидента опет окривљен за насилничко понашање у Скупштини, овог пута вербалним нападом на Трифуновића и увредом.

Још занимљивије биће 19. новембра, у истом суду. Тог дана ујутро они би требало да се сретну због приватне тужбе Танасковићеве који тражи одштету од 200.000 динара јер га је Трифуновић у једном локалном гласилу назвао насилником (Трифуновић то не пориче). Одмах иза поднева, у другој судници биће отворено рочиште за накнаду штете где Трифуновић тражи од Танасковића такође 200.000 због оног ударца амандманима у око.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!