Прочитај ми чланак

Сабор универзитетских професора: Прогон Дејана и Дамњана неће сломити отпор народа

0

Обраћам се редакцији Србин инфа као иницијатор и организатор Сабора универзитетских професора и у лично име са огорчењем у вези бруталног хапшења новинара Дејана Петра Златановића и политичког активисте Дамјана Кнежевића. Имајући у виду катастрофално стање на Косову и Метохији проистекло из деценијске издаје свих националалних и животних интереса српског народа у нашој јужној покрајини као и грчевиту борбу српског народа за очувањем Косова и Метохије, констатујемо да смо сви скупа закорачили још дубље у уставну дезинтеграцију која је сада заоденута терором према слободној речи и свакој борби и иступању за поштовањем Устава Републике Србије. Али баш у овом моменту треба тражити следеће одговоре:

– Да ли си Александре Вучићу потписао француско-немачки план?
 
– Ко те је Александре Вучићу бирао на место преговарача за преговоре о уставним интегритетима?
 
– Како се зове преговарач који крши све чланове Устава Републике Србије?
 
– Зашто монтирајући реторику о умешаности Руске Федерације у организацију Скупа креираш услове за увођење санкција Руској Федерацији стварајући услове за одустајање и Руске федерације од Резолуције 1244?
 
Зато прогон родољуба и новинара, слободне речи и отпора за одбрану Косова и Метохије, за одбрану заточеног српског народа на сопственој земљи неће утишати речи које одзвањају горе од сваке оптужбе: Ко потпише, њега убише!
 
Нека би Господ подарио снаге Дејану Петру Златановићу и Дамјану Кнежавићу да дане иза књуча претрпе достојанствено јер је борба за најсветију српску земљу вековима била најчаснија и највеличанственија борба. Нека би српски народ на Косову и Метохији смогао снаге да издржи најтеже дане окупације и велеиздаје.
 
Догодине у Призрену,
Гордана Кангрга-Микулић

s