Прочитај ми чланак

Руски амбасадор разбеснео Хрвате: Јел имате ви свој став, или само став Брисела?

0

150187_0210-vesna-pusic-foto-v-mitic_f

На препоруку руског амбасадора у Загребу Роберта Макарјана (изнесену у „Јутарњем листу“ у недељу) да би Хрватска као чланица ЕУ која прати Брисел морала да води рачуна и о властитим националним интересима и брани свој став, стигао је експресан одговор.

Само неколико сати касније из Министарства спољних послова су му одговорили да „Хрватска не прати Брисел… и да учествује у стварању заједничке европске политике“, што би руски амбасадор требало да зна.

Макарјан је још оптужио западне и хрватске медије што прећуткују ослободилачку борбу проруских побуњеника у источној Украјини.

А шта о тој борби мисли хрватска дипломатија, објаснила је пре неколико дана њена шефица Весна Пусић, која је проруске борце упоредила са мартићевцима који су у рату деведесетих „харачили по окупираним и етнички очишћеним деловима Републике Хрватске“.

Пусићка чврсто верује да ће санкције ЕУ и САД Русији постићи циљ јер „руска привреда не може функционисати без слободног приступа светским финанцијским тржиштима“.

Иако су руском амбасадору из хрватских дипломатских кругова дрско поручили да би „морао пазити шта прича“, да им није легла медијска промоција споменутог интервјуа говори дискретно питање аутору:

„А јесте ли га морали ставити на насловну страницу?“

 

(Вести онлајн)