Прочитај ми чланак

Русија нам шаље 11 авиона са лекарима, војном техником и медицинском опремом

0

Овој одлуци претходио је телефонски разговор председника две земље, Владимира Путина и Александра Вучића

ПРВИ АВИОН, Ил-76, са руским војним стручњацима и опремом, полетео је ка Београду с циљем да се помогне Србији у борби против пандемије вируса корона, саопштило је руско Министарство одбране.

Министерство обороны РФ

– Први авион Ил-76 војно-транспортне авијације Русије у којем су руски експерти и опрема полетео је с војног аеродрома Чкаловски у Србију како би се пружила помоћ у борби против вируса корона – наводи се у саопштењу Министарства.

Како је наведено, први авион ће на аеродром Батајница пребацити прву групу вирусолога и епидемиолога и савремену опрему за епидемиолошку дијагностику и дезинфекцију.

Министарство је претходно саопштило да је између Русије и Србије је, по налогу председника Владимира Путина, успостављен ваздушни мост којим ће се, од данас, упућивати помоћ Београду за потребе ефикансније борбе против вируса корона.

Прочитајте још: Нема повратка у нормалу без лека или вакцине: Хрватски научник предвиђа како ће изгледати живот поред короне

Предвиђено је 11 летова, а у Србију ће бити упуцћено и 87 војних вирусолога и лекара, специјална опрема и техника, укључујући заштитна средства и 16 јединица војне технике, прецизира се у саопштењу.