Прочитај ми чланак

„Рушићемо нелегалне ресторане Додикове ћерке и кума“

0

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, поднео је кривичну пријаву против главног Урбинистичко-грађевинског инспектора РС због случаја нелегално саграђеног угоститељског објекта "Кајак“. Станивуковић је најавио рушење угоститељских објеката "Кајак" који је "у власништву Додиковог кума" и ресторана "Агапе" чија је власница, како каже, Додикова ћерка.

N1/BiH

“Не одустајемо од правне државе. Закон је изнад било кога. И од кума, сестрића, рода итд. Ми данас такву државу немамо. Инспектор је наредио да се скине трака Града с нелегалног објекта на нашој имовини (Кајак). То није нормално. Поднесена је кривична пријава. Можда се по њој неће радити данас или сутра, али једног дана када се ово промени биће на тапету”, рекао је Драшко Станивуковић.

Истакао је како ће кренути и у рушење ресторана “Агапе” јер је потпуно нелегално изграђено све на њему. Тврди да има решење само за отворену башту, али да то место то одавно није.

“Богу хвала имамо честите људи и грађане којима то не промиче. Имамо Кајак, који држи Додиков кум, нелегално изграђени ресторан на имовини града и то ћемо рушити. Јер желимо рушити темеље приватне државе. Имате ћерку која има нелегални објекат, сестрића који има нелегалне биллбоарде. Град је пркосан и поносан и нема тог човека који то може зауставити”, рекао је Станивуковић.

Најавио је да данас у 18 сати долазе са багерима на простор преко пута Кајака где ће илегални паркинг претворити у парк борбе против криминала и приватне државе.

“Кајак је симбол борбе изградње правне државе у којој сви имамо једнако право”, рекао је Станивуковић.