Прочитај ми чланак

„Руше се лажи Вучића, потврда оптужнице корак до истине“

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је потврђивање оптужнице у предмету "Јовањица 2", коју је потврдио Специјални суд, велики корак ка откривању пуне истине о производњи тона марихуане, која се годинама одвијала надомак Београда, саопштено је из Народне странке.

– Припадници БИА, Војнообавештајне агенције и МУП, који су оптужени у овом предмету, мораће да кажу по чијем налогу су као припадници државних служби били чланови организоване криминалне групе Предрага Колувије и представљали његов прстен заштите у највећем процесу производње марихуане у Европи, за шта их терети оптужница – рекао је Алексић.

Алексић је истакао да се „полако руше лажи председника Србије Александра Вучића и његовог повереника за контакте са криминалцима Владимира Ђукановића“, кога је задужио да заступа Колувију и друге у овом предмету, због чега су, како је навео, претходних недеља „показивали посебну нервозу“.

– Верујем да ћемо у наредном периоду доћи до пуне истине о томе ко је из врха режима учествовао у том криминалном подухвату и пружао подршку оптуженом Колувији – рекао је Алексић.

Алексић је навео да је „током поступка у предмету ‘Јовањица’ потврђено да је тачно све што је говорио о том случају, а да су његови наводи потврдјени и последњом оптужницом у предмету ‘Јовањица 2′“.

Алексић је истакао да ће следећи корак бити одговорност оних који су из Српске напредне странке годинама уназад друговали са Колувијом, водили га по сајмовима, шетали по страначким канцеларијама широм Србије, посећивали његово имање и представљали га као успешног привредника, док је он „производио дрогу која је продавана деци у Србији“.