Прочитај ми чланак

РУШЕ нелегални ресторан Додикове ћерке, кривична пријава против инспектора

0

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић предао је данас кривичну пријаву против главног републичког и урбанистичко-грађевинског инспектора због случаја „Кајак“, а најавио је и рушење ресторана „Агапе“, чија је власница кћерка Милорада Додика. Како је рекао новинарима након што је предао пријаву, неће никад одустати од правне државе, ма која била цена, преносе медији.

– Правна држава значи да је закон изнад било кога. Кума, сестрића, рода, тазбине, ма било кога у ужој и широј фамилији. Данас ми такву државу немамо. Осим „Кајака“, видимо и „Агапе“ који је нелегалан – казао је Станивуковић додајући да ће издати решење и за његово рушење.

Додао је да је реч о тераси са свим пропратним објектима и складиштима, тендама и шанковима који су „потпуно нелегални“.

– Додиков кум има нелегално изграђен ресторан. Имате његову кћерку која има нелегалан објекат са свим пропратним садржајима тендама, верандама или како год се то звало. Имамо сестрића с нелегалним билбордима. Па имају ли ти људи ишта легално – истакао је Станивуковић.

Након преузимања мандата Станивуковић је покренуо и питање изградње угоститељског објекта „Кајак тераса“, који је изграђен на земљишту у власништву Града Бањалуке и за које они тврде да нема грађевинску и друге дозволе.

Власник овог ресторана је Додиков кум Миле Радишић. Такође, ресторан „Агапе“ је у власништву Додикове кћерке Горице и налази се на најатрактивнијој локацији у Бањалуци, у Господској улици.