Прочитај ми чланак

Рукавице су скинуте: Напредњаци се ограђују од Шапића по налогу Вучића!

0

Председник Извршног одбора СНС Драко Глишић изјавио је да би истражни органи требало да утврде да ли је било корупције у случају снимка који је објављен у медијима, а на ком шеф кабинета градоначелника Београда Ненад Милановић представницима Кенткарта нуди намештање тендера у замену за раскид уговора.

Глишић поручује да је на надлежним органима да утврде и евентуалну одговорност Александра Шапића и његовог шефа кабинета у том случају, преноси Н1.

ФОТО: Н.С.

– Свако ко се огрешио о закон и радио нешто што личи на корупцију треба да одговара. Ми смо као странка показали да припадност странци не значи заштиту од вршења кривичних дела – рекао је Глишић.

Он је подсетио да председника општине Пожега пре пар година „није заштитило да буде приведен познавању правде и закона“, као и да је народни посланик из 2014. године из Шапца био ухапшен.

– Надлежни органи нека утврде шта је истина. Не желим да се стављам у улогу тужиоца, судије, нити полиције која треба случај да испита, али се са вама слажем да је потребно да се испита и утврди да ли је било елемената корупције и ако се утврди да јесте, ти људи морају да одговарају звали се они помоћник градоначелника, Александар Шапић, Дарко Глишић… – рекао је функционер СНС.

Додао је да је и да је још раније јасно осудио било какве алузије које су повредиле ромску мањину пошто у СНС имају у странци људе разних вера и свако ко то чини заслужује јасну осуду.

– А страначки органи ће знати да санкционишу сваког што је повредио ромску или било коју другу заједницу – наводи Глишић.

Организација Опре Рома Србије саопштила је наиме, да је градоначелник Београда Александар Шапић „поново увредио Роме, исмевајући фразу ‘Опре Рома'“, која је, како кажу, симбол самодефинисања Рома широм света.

На потпитање да ли ће бити утврђена политичка одговорност Шапића, одговара:

– Уколико постоје елементи да је било чији сарадник учинио нешто што је кршење закона и има коруптивне елементе, треба да одговара. Надлежни органи треба да што пре решавају и ако је повредио било коју верску заједницу, наравно да ће сносити санкцију код нас, а оцену рада како који председник општине и градоначелник ради донеће наши органи.

На примедбу новинарке да о Шапићевом најновијем иступу према Ромима постоји снимак и да је у питању јасна ствар да је ромска заједница стигматизована, он је новинарки рекао:

– Људи, ви хоћете да ме прекидате и доносите одлуке уместо нас.

– Не могу да заустим, не могу да одговорим, разбили сте ми концетрацију – поручио је Глишић.