Прочитај ми чланак

РТС – Ваше право да о Вучићу чујете исто што и на Пинку

0

У данашњем Дневнику у подне Радио Телевизије Србије (РТС) прочитана је вест са скоро идентичним текстом као на вестима телевизије "Пинк", у којој се грађани Србије обавештавају да је председник Србије Алексанар Вучић, од шаљиве инстаграм странице на поклом добио мајицу.

“Председник Александар Вучић добио је на поклон мајицу са натписом ‘Живеће овај народ’ од шаљиве инстаграм странице ‘Негуј мо Србски језик’. Хвала на дивном поклону, навео је Вучић на инстаграм профилу ‘Будућност Србије’ уз фотографију. Страницу ‘Негуј мо Србски’ на Инстаграму прати скоро пола милиона људи”, прочитала је данас спикерка РТС-а.

“Председник Александар Вучић добио је један по мало необичан поклон, мајицу са натписом ‘Живеће овај народ’ шаљиве инстаграм странице ‘Негуј мо Србски језик’. Хвала ‘Негуј мо Србски’ на дивном поклону, навео је Вучић на инстаграм профилу ‘Будућност Србије АВ’ уз фотографију. Страницу ‘Негуј мо Србски’ на инстаграм профилу прати скоро пола милиона људи”, прочитао је данас спикер ТВ “Пинк”.

Оно у шта је, на првом месту, тешко проникнути је разлог због ког је ова информација довољно значајна, или бар занимљива, да би заслужила место у дневнику националне телевизије коју претплатом финансирају грађани Србије, али и било којој другој информативној емисији. Зашто је то уопште вест?

Друга ствар која побуђује чуђење је претерана сличност између текстова које су прочитали спикери две телевизије, које иначе не би требало да спаја ништа друго осим националне фреквенције. Или их ипак спаја још нешто? Можда место на ком им се пишу поједине вести.