Прочитај ми чланак

РТС: Док Вучић гостује у Дневнику, испред транспарент: „АВ – шеф мафије“ (ФОТО)

0

Чланови Демократске странке окупили су се вечерас испред РТС-а и развили транспарент „Александар Вучић – шеф мафије“, са жељом да председнику Вучићу поставе неколико важних питања у вези са његовом умешаношћу у организовани криминал, а за која су знали да их новинари РТС-а неће питати у програму иако би требало.

Новинари РТС-а данас су преко Инстаграм профила председника Александра Вучића сазнали да им је он гост у вечерашњем ударном Дневнику, а питања која су вечерас морала бити постављена – нису. Стога су ова питања председнику поставили чланови ДС-а.

Vučića ispred RTS-a sačekali članovi DS-a FOTO: Privatna arhiva – Господине председниче, какве сте све услуге тражили од Вељка Беливука, члана Српске напредне странке, и да ли сте обојица заједно прислушкивани? Да ли је истина да су Вас стране службе натерале да ухапсите Беливука? Шта знате о Јовањици, о учешћу Беливуковог криминалног клана у рушењу под фантомкама у Савамали или оружју пронађеном у Јаијинцима и наводним покушајем атентата на Вас? Ко је ове криминалце тајно пратио и надзирао док су потенцијалне жртве доводили у Ритопек, не покушавајући да спречи ликвидације и због чега – упитала је председника Александра Вучића портпаролка Демократске странке Алиса Коцкар.

Уместо конкретних одговора Вучић је најавио да ће он и министар унутрашњих послова Александар Вулин сутра поднети кривичну пријаву „сами против себе“ због навода да су умешани у послове групе Вељка Беливука.

– Ко је припаднике Беливуковог клана ангажовао да обезбеђују Вашу инаугурацију? Ко им је дао полицијске значке и наложио им да сузбијају протесте и изазову насиље на протестима у јулу прошле године? Шта сте видели на снимку са наплатне рампе у Дољевцу и зашто нисте доставили снимак суду? Председниче Вучићу, да ли знате да ће Ваш режим ускоро пасти и да ће неко озбиљно истражити сва злодела ове криминалне групе – поручила је Алиса Коцкар.