Прочитај ми чланак

Родерик Мур: Република Српска функционално боља од Федерације БиХ

0

roderik-mur-brcko

(Срна)
БАЊАЛУКА – Први замјеник високог представника у БиХ Родерик Мур каже да су за политички ћорсокак у којем се налази Федерација БиХ /ФБиХ/ кривци „тврдоглави локални политичари“, те да је свима јасно да је Република Српска функционално боља од Федерације. „Много срећнија је ситуација у Републици Српској. Не бих рекао да је тамо рај, али свима је јасно да је Република Српска функционално боља од ФБиХ“, истакао је Мур.

Он је за „Глас Српске“ рекао да је међународна заједница направила много грешака у БиХ, али да не види да је направљена грешка у вези са крупним стварима.

Мур каже да су двије странке прекршиле Устав ФБиХ, а да је високи представник својом одлуком вратио ред и поредак и омогућио успостављање Владе која је функционисала добро.

„Погрешно је наводити да је одлука високог представника извор свих проблема. Није ријеч о бјежању од одговорности, већ о суочавању са истином, што се дешавало у ФБиХ посљедњих година“, каже Мур.

Он је нагласио да БиХ до ЕУ може само уз поштивање Дејтонског споразума. „БиХ која није привржена Дејтону никада и неће стићи до ЕУ“, сматра он.