Прочитај ми чланак

РЕЖИМСКИ МЕДИЈИ: У понедељак оставке Брнабићкине Владе и Вучића?

0

Како извештава "Информер" на основу потврда из врха СНС-а, у понедељак увече код Марића на ТВ Хепи, Вучић ће саопштити "далекосежне политичке одлуке које ће променити Србију", пишу Вечерње Новости.

„Информер“ кога цитирају и Вечерње новости, најављује једну од три Вучићеве одлуке, коју ће како наводе, саопштити у емисији код Марића на ТВ Хепи.

1. Прихватање оставке целог кабинета Ане Брнабић (званично нико још није поднео оставку из тог кабинета, а камоли цео кабинет са њом на челу).

2. Заједничка оставка и целе Владе и председника Србије уз излазак на опште изборе, на којима Вучић не би могао да се кандидује за председника.

3. Оставка само председника Александра Вучића.

До ових „предвиђања“ режимски медији су дошли након данашње седнице проширеног састава Извршног одбора Српске напредне странке, на којој је учествовао и председник Србије Александар Вучић.

Како преноси Информер, на тој седници, Вучић је говорио о последњим трагичним догађајима и припремама за Скупштину СНС 27. маја и по први пут припремао странку да настави политичко деловање у опозицији.

На Ђурђевданској седници је причао и о периоду после 5. октобра и „паклу кроз које су многи у СРС, СПС и СНС морали да прођу у време досовског режима“. тада је најавио својим сарадницима да ће бити „изненађујућих одлука у данима пред нама“.

Председник је конкретно говорио и о СНС директорима јавних предузећа „чије жене имају више крокодилских ташни него што је алигатора у Еверглејдсу“, да им је за све крив систем и држава.

Информер наводи и да се према свим својим члановима Вучић данас односио на „посебно љубазан начин“ (иначе је бахат и дере се на све), што су они разумели као сигуран знак да одлази и најављује велике политичке промене.

У сваком случају, то што одлучи биће потврђено и на Скупштини СНС-а 27. маја.

Председник Александар Вучић је члановима ИО СНС на крају свог говора поручио и ово:

„Док сам жив борићу се са свима вама против најгорег олоша који своју једину политичку шансу види у трагедији Србије. Мораћете увек да се борите против ових хијена за спас и будућност наше земље!“