Прочитај ми чланак

Режимски медији напали Ђиласа и угрозили живот Краљевчанина

0

Прорежимска гласила, Информер, Пинк, Ало, Вечерње новости, искористили су фотографију лидера Странке слободе и правде, Драгана Ђиласа, са Арманом Ашимијем, како би Горнца из Краљева описали као "исламског фанатика". На тај начин, државни таблоиди угрозили су безбедност Ашимија, који је рођен и одрастао у Краљеву и у којем је познат као власник пекаре "Пеливан".

Подсетмо, Драган Ђилас је претходног дана боравио у Краљеву, заједно са потпредседницом ССП Мариником Тепић, која је у тамошњем тужилаштву давала исказ поводом афере „Палма“.
Том приликом се, како каже, фотографисао се са Ашимијем, а убрзо након тога, њихове фотографије су освануле на страницима државних таблоида.

ФОТО: ССП

„Армин је Горанац, пекар, човек чија породица храни хлебом Краљево већ 75 година. Ожењен Српкињом, имају троје деце. Информер га је прогласио исламским фанатиком јер се сликао са мном. Армине извини“, написао је Ђилас на друштвеним мрежама.

ПСГ: Хитно казнити Новости, Информер, Ало и Пинк због распиривања националне мржње

Покрет слободних грађана (ПСГ) позвао је данас надлежне да хитно казне портале Новости, Информер, Ало и Пинк, који су у својим текстовима прогласили Горанца из Краљева Армина Ашимија за „исламског фанатика“.

У саопштењу ПСГ оцењује да су поменути медијии Ашимија прозвали само због тога што је објавио фотографију са председником Странке слободе и правде Драганом Ђиласом, а да су тим текстом угрозили њихову безбедност.“Без сваке сумње се ради о распиривању националне и верске мржње према свима који нису етнички Срби. Армин Ашими и његова породица деценијама живе у Краљеву, и никада нису подржавали никакав вид екстремизма и тероризма, а све комшије их описују само најбољим епитетима“, наводи се у саопштењу.

ПСГ додаје и да би четири портала требало да буду најстроже кажњена „како би послужили као пример свима који би поново да раздвајају грађане на подобне и неподобне националности“.

„Уколико се то не догоди, сами ћемо подићи кривичну пријаву, а они који покушају да заташкају овај случај биће након промене власти лустрирани“, наводе у ПСГ.