Прочитај ми чланак

Режим пред пуцањем: Више од 100.000 грмело „Вучићу одлази“! У петак нови протест!

0

У Београду је одржан још један масован протест против режима Александра Вучића, а овај пут народ је окупирао срамотни РТС.

И поред јаке кише која је падала све време, улице Београда је преплавило између 100.000 и 150.000 људи, па је по бројности био сличан оном од пре осам дана, када су процене ишле и до 200.000.

Ово је био нови жесток ударац режиму Александра Вучића, а за следећи петак најављен је нови протест, који би могао да буде и одлучујући. Протести су све масовнији, за шест дана се очекује још више људи него вечерас.

20:54

Полиција у цивилу у Абердаревој

20:52

Микетић о провокаторима 

„То је омладина која је бесна, која жели промене хитно, покушали су да се обрачунају са обезбеђењем. Нама је задатак да их заутавимо у томе. Већина њих су млади момци и девојке који скандирају против Александра Вучића. И на прошлом скупу било је провокација. Добар део тих младих људи не зна да је у функцији провокатора. Покушано је то и вечерас, али пристојни и здрави људи су ту да их зауставе у томе“, рекао је Ђорђе Микетић, народни посланик.

20:48

Павићевић: Група људи испред РТС дошла да делује радикално

Посланик Ђорђе Павићевић рекао је за Н1 испред РТС да је група људи очигледно дошла да радикално делује. „Ми смо ту да не буде инцидената“, поручио је.

20:40

Инструисана екипа и код Скупштине

„Инстурисана екипа за задатком да направи проблем је и сад код Скупштине и пушта неке песме, то нема везе са нама“, додао је Мирослав Алексић из Народне странке.

20:37

Ракић: Одговор на насиље није насиље

Драгана Ракић из ДС каже да одговор на насиље није насиље, као и да треба одржати континуитет протеста.

20:37

Ракић: Одговор на насиље није насиље

Драгана Ракић из ДС каже да одговор на насиље није насиље, као и да треба одржати континуитет протеста.

20:34

Алескић позвао људе да не улазе у РТС

Мирослав Алексић рекао је да постоји екипа са задатком да направи проблем. Како је додао власт је убацила људе да направе проблем. Позвао је окупљене да не улазе у РТС.

20:31

Алексић: Део људи испред РТС иснтруисан од стране режима, не улазите

Мирослав Алексић из Народне странке рекао је за Н1 да је велики број људи око РТС и да је де њих инструисан од стране режима.

„Не дозвољавамо да ико уђе“.

Мирослав Алексић рекао је да постоји екипа са задатком да направи проблем. Како је додао власт је убацила људе да направе проблем. Позвао је окупљене да не улазе у РТС.

„Инстурисана екипа за задатком да направи проблем је и сад код Скупштине и пушта неке песме, то нема везе са нама“, додао је Мирослав Алексић из Народне странке.

20:13

Део грађана и даље је испред РТС

Наши репортери јављају да је део грађана и даље на платоу испред РТС.

20:09

Глумац Хаџи Ненад Маричић прочитао захтеве и позвао грађане на протест у петак

20:04

Грађани у Ташмајдану: „Готов је“

Ташамајданом одзвања: „Готов је, готов је“…

20:00

Грађанима се обраћа професорка из Зрењанина

У Ташмајдану се обраћа професорска социологије Сенка Јанков, из зрењанинске гимназије, која је суспендована јер је позвала ђаке на протест против насља. Упитала је шта ако није довољно да се од деце праве добри људи, ако има насиља на телевизији, у друштву и ако се тако често дешавају фемициди, јавља Данас.

19:53

Грађани крећу ка Ташмајданском парку

Организатори протеста позвали су грађане да полако крену ка парку Ташмајдан, где је постављена бина. Предвиђена су обраћања.

19:51

На улазу у РТС спуштене решетке

Foto: Twitter/_nemoj_

19:38

Кадар са протеста у Дневнику РТС

19:33

Један од транспарената на протесту

19:30

ВИДЕО Нестварни призори са данашњег протеста

19:26

Грађани испред РТС

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели n1srbija (@n1srbija)

19:19

Посланица ДС Драгана Ракић на протесту

19:11

Обезбеђење РТС одбило да спусти решетке на улазу у зграду

Обезбеђење протеста, као и полиција предложили су представницима јавног сервиса да спусте решетке на улазима у зграду , али су они, како је речено нашем порталу – одбили.

19:08

Грађани испред РТС узвикују: Вучићу, одлази“!

Група грађана која се већ налази испред зграде РТС, узвикује „Вучићу, одлази“…

Према проценама, већ сада је на протесту више од 100.000 људи, а народ и даље пристиже у великом броју

19:06

Грађани пропустили возило Хитне помоћи

Како јавља репортерка Нова.рс, једно возило Хитне помоћи пропуштено је код Пионирског парка.

19:01

Грађани стижу до РТС-а

Грађани уз повике „Уа“, стижу испред зграде РТС.

18:58

Никола Којо: Држава, то смо ми, а не он

На протестима сам због свих насиља у сваком смислу које нам се дешава задњих 30 година, а нарочито откако је дотични господин на власти, рекао је глумац Никола Којо за Н1.

„Био сам данас на једном снимању које финансира Телеком, што значи ми, грађани, јер то је државна фирма, а држава – то смо ми, а не он“, рекао је познати глумац.

18:47

Микетић: Идеја је да не буде никаквих упада у РТС

Идеја је да не буде никаквих упада, достојанствено и мирно, као и до сада. Ово је наша кућа (РТС) и јавност мора да зна шта се дешава на улици и у друштву. Већ су нас одређени људи из РТС-а подржали, попут Јована Мемедовића и на снази је један тихи бојкот, тихи штрајк“, рекао је Ђорђе Микетић

18:42

Ћута: Вучић мора да испуни захтеве

Један од организатора протеста Александар Јовановић Ћута рекао је да не зна шта ће да ради Александар Вучић, али да он мора да испуни захтеве.

„Иде се до Правног, па лево, па онда према РТС. Тамо ће се говорници обратити. Очекивао сам свашта, питање је само шта ће Александар Вучић да ради. Предлажем му да испуни све, нешто је већ почео, али мора све. Ми ћемо наставити мирно да шетамо. Што се тиче позива за разговор са Вучићем, не знам шта је тема. Хајде прво да испуни захтеве па ћемо видети шта ћемо даље“, рекао је Јовановић.

Невероватан број људи је и овај пут дошао на протест! И поред кише центар Београда је потпуно паралисан, а већ сада је присутно много више људи него што је то било јуче на контрамитингу Александра Вучића. Око 19 часова се најављује потпуни престанак падавина. Народ ускоро креће на РТС.

На почетку скупа за Србин инфо су говорили Бошко Обрадовић и Младен Обрадовић, који су истакли да међу захтеве треба уврстити и тему Косова и Метохије јер тамошњи Срби трпе терор од албанског режима, као и захтев за формирање прелазне владе која ће водити до фер избора.

 

Foto Naxi kamere

У близини Скупштине виђени полицајци са оперемом за разбијање демонстрација.

Упркос јакој киши, испред Скупштине се већ окупио велики број људи. Очекује се да падавине ускоро стану.

Foto: Screenshot/N1