Прочитај ми чланак

Регионални медији: Вучић потпуно изгубио живце, умало да га нападну хулигани…

0

Данашња посебна седница Скупштине Србије о Косову изазвала је посебну пажњу регионалних медија не због ставова који би ишли у прилог „одбрани“ Косова већ због сцена које не приличе држави која иоле држи до вредности парламентаризма, здравог дијалога, демократских вредности.

Усијана атмосфера између посланика власти и опозиције умало није довела до озбиљнијих инцидената, што је привукло пажњу регионалних медија.

Foto: Printscreen / RTS

Јутарњи лист пише да је након обраћања опозиционих заступника, Вучић изгубио живце и почео викати на њих:‘Дошли сте да ме тучете, је ли? Срам вас било!‘.

Преносе и Вучићеву изјаву да је „најтеже за нас да се Србија неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији“, нагласивши како Београд „не може спречити пријем Косова у Савет Европе и НАТО“.

Индеx.хр преноси текст са поруком: „Општи хаос у парламенту Србије, умало туч, Вучић потпуно побеснео“.

„У једном је тренутку готово избила права туча између заступника власти и опозиције. Најпре је дошло до вербалног обрачуна, а онда и до нагуравања. Све се одвијало испред Вучићевог стола. Опозиционе заступнике називао је хулиганима и лоповима“.

Након „Вучићевог урлања“, пише индеx, опозиција је скандирала: „Не дамо Косово!“. Вичу: „Оставка, оставка!“.

„Пустите их нека раде што хоће, кажу нема их у великим медијима, гостују више од свих. Е сад да вам кажем, кажу дошли смо до нон папера. Кажу, мора се показати, а то је неслужбени дипломатски папир… Нисам фасциниран нешто, што бисте? Да ме тучете? Да се ви питате, продали бисте Косово одавно“, поручио је Вучић и рекао заступнику Милошу Јовановићу да је хулиган.

Слободна босна пише о физичком обрачуну напредњака са опозицијом и Вучићевом вређању посланика. Тешке речи ескалирале су готово у хаос када су посланици опозиције кренули да рекламирају повреду пословника и кренули са њима до стола председавајућег. „Ако дође до тога Косово у УН или не, за мене као председника Устав је свето писмо, капитулација и предаја нису опција, и знам шта ћу да учиним“, рекао је Вучић, преноси Слободна босна.

„Између свог останка на власти у мандату који ми је уставом загарантован, знам шта ми је чинити, јер не постоји избор Вучић или Србија. Србија је важна, бићу увек на страни Србије, Вучић није важан. Живела Србија, предаја није опција“, додао је Вучић на крају обраћања.

Сарајевско Ослобођење пише како је Вучић је неколико пута повисио тон, напао кошаркашку легенду Влада Дивца, али и пио кафу у шољици с ликом вука. С друге стране, у једном тренутку салом је одјекивало „издајице“, а избила је и туча.

Подгоричка Побједа пише о „потпуном хаосу у Скупштини Србије“ који је уследио у поподневном делу расправе, када су посланици опозиције, пре свега Двери и Заветника, кренули ка председнику Србије Александру Вучићу.

У овој гунгули, која је трајала око 15 минута, у салу је ушло и скупштинско обезбеђење.

У Скупштини Србије „невероватне сцене“, бележи подгорички портал Аналитика, када су посланици опозиције кренули су ка Александру Вучићу, нашта је предсједник парламента Владимир Орлић, упитао да ли су Двери, ДСС, Заветници и Народна странка кренули да линчују председника Србије.

На порталу РТЦГ кратка вест о сценама из Скупшптине Инцидент у Скупштини Србије, опозиција прекинула обраћање Вучића опозиција прекинула обраћање Вучића

„Жучна расправа током сједнице Скупштине Србије, на којој се говори о Косову и Метохији, у једном тренутку претворила се у инцидент. Дошло је до кошкања између опозиционих и посланика владајуће коалиције“, пише РТЦГ.

Вијести такође кратко бележе да је у Скупштини Србије током расправе о Косову „дошло до кошкања и гурања посланика“.

„У општој дреци, посланици опозиције су викали „издаја“, док је Вучић њих оптуживао за издају, а посланици владајуће коалиције тапшали“, преносе Вијести.