Прочитај ми чланак

РАЗГОВОРИ СА ДРАГАНОМ – ГОСТ ЏОН БОСНИЋ: Срби и Нови светски поредак!

0

У новој емисији медијске куће Центар „Разговори са Драганом“, др Драган Петровић, са својим гостима отвара једном недељно друштвене и политичке теме на један критички начин.

У првој емисији која је изазвала велико интересовање публика гост је био Бранко Драгаш, а у овој емисији гост је Џон Боснић, српски и канадски новинар, саветник и политички активиста.

Боснић је у свом животу прошао пут од узорног Канађанина српског порекла, који је први у генерацији у Новом Бранзвику дипломирао на Факултету политичких наука, потом постдипломац у Монтреалу, био друштвено активан, спортиста, предузетник, радио у медијима, најзад постао и политички активиста, посланички кандидат.

Потом је био саветник јапанске владе и утицајан својим тв емисијама и радом у истакнутим новинама у Јапану, да би након боравка у више земаља Азије и Европе, последњих деценију и по у Србији, где је препознатљив као новинар и политички делатник. Боснић има пуно енергије, оптимизма и за њега не постоје нерешиви проблеми, он свуда тражи решење и идеални компромис, који моментално разоружава све потенцијалне критичаре.

У геополитичком смислу заузима антиглобалистички став, подршку демократији и слободи говора, право на различито мишљење, наглашен српски индентитет, и веру у снагу и блискост са Русијом. У овој емисији теме су биле позиција Срба у односу на мондијалне центре моћи, могућности и изазовима које стоје пред нама.

Боснићево мишљење у дијалогу са Петровићем, о питању Косова и Метохије, медијској блокади, будућности Европске уније, америчкој политици у свету, али и о стању у Србији, медијској блокади,протестима, економским проблемима и шансама привредне обнове и раста, демографском изазову, мигрантској најезди, могућностима српске спољне политике и поправљања имиџа у свету.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!