Прочитај ми чланак

Раул Кастро: Србија гаји искрено пријатељство према Куби и кубанском народу

0
Foto: AFP

Foto: AFP

Београд — Србија не може да се одрекне старих пријатељстава према Куби и Русији, изјавио је председник Николић током састанка са Раулом Кастром у Москви.

Председник Србије је у разговору с кубанским председником у Москви истакао и да два народа деле слична слободарска осећања и посвећеност миру.

Осим тога, председник Николић је нагласио да Србија истрајно и марљиво гради свој европски пут.

„Ми смо поносни на наша традиционална пријатељства и желимо да их и даље развијамо и продубљујемо. Где год се наши пријатељи споре ми не бирамо стране, већ настојимо да допринесемо помирењу“, казао је Николић.

Председник Кубе Раул Кастро је изразио задовољство што има прилику да се сусретне с Николићем, „који долази из земље која гаји искрено пријатељство према Куби и кубанском народу“, додаје се у саопштењу.

„Ми се деценијама боримо да очувамо државу и обезбедимо опстанак народа. Реформе се спроводе на начин који ће обезбедити просперитет и бољи живот кубанског народа“, рекао је Кастро.

Николић ће 18. маја отпутовати у званичну посету Хавани, где ће с кубанским званичницима разговарати о даљем унапређењу сарадње.

(Бета)